Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zadania/projekty w PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adolf1945
Witam. Proszę o zamieszczenie zadań/projektów które pozwolą mi praktycznie zmierzyć się z PHP. Prosił bym o zadania/projekty które są z prawdziwego zdarzenia, takie, które trafiają się podczas zawodowej pracy jako programista. Pozdrawiam
erix
Uhm, a czemu nas o to pytasz? Kurs jakiś przerobiłeś?
Zbłąkany
A ja poproszę duże frytki, dobrze wysmażone i nieprzesolone oraz dużego shake'a czekoladowego z McDonald's. W sumie nie śpieszy się, ale, jak za 15 minut tego nie dostanę, to zacznę pisać na innych forach, by ktoś poszedł i mi przyniósł to, czego chcę. Chociaż to ja powinienem tam pójść, to i tak spróbuję znaleźć kogoś, kto zrobi to za mnie tongue.gif
SHiP
Taki mój przykład wymyślony w 2 minuty:

Portal społecznościowy dla muzyków a tam:
- forum dyskusyjne
- możliwość rejestracji własnego zespołu
- pełny profil tj. zdjecia, filmy, pobieranie wpisow z twittera etc
- możliwość dodawania własnych utworów
- edytor nut + możliwość odtworzenia ich na stronie
- Mała przestrzeń dla osób piszących teksty do piosenek
- możliwosć rejestracji muzyków, którzy uczą grać + możliwość dodawania przez nich lekcji(opłaty za lekcje za pomocą paypal, sms oraz przelewem)
- Sklep ze sprzętem muzycznym

Myślę, że wyczerpałem najważniejsze i najczęstsze problemy biznesowe. Masz też przykład pokazujący, że czasem klient potrzebuje czegoś ekstra(edytor nut).

PS: Nie rozumiem wypowiedzi Zbłąkanego. Ja chciałbym statek kosmiczny z napędem podprzestrzennym. I co z tego?
Zbłąkany
@SHiP: a ja nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Skoro Ty w 2 minuty wymyśliłeś takie coś, to oczywistym jest, że autor tematu też powinien umieć to zrobić (może nie aż tyle pozycji). Jeśli nie umie i/lub jest zbyt leniwy, by poczytać o typowych rozwiązaniach PHP w ujęciu biznesowym, to widocznie nie nadaje się do bycia zawodowym programistą. A widzisz, to Ty byś chciał statek, ale to my mamy go Tobie poszukać, czy zafundować? Skoro autor tematu czegoś szuka i nie przedstawił samemu propozycji, to z jakiej okazji mam mu dać pomysł? Bo ma kontrowersyjny nick, czy dlatego, że on prosi/chce? Zwróć też uwagę na stwierdzenie: "praktycznie zmierzyć", bo to daje do myślenia, jaki poziom wiedzy w dziedzinie PHP reprezentuje autor tematu smile.gif
SHiP
@Zbłąkany: Rzeczywiście, fakt winksmiley.jpg.

Mimo to, mam nadzieję, że kolega co nieco poćwiczy i złoży coś własnego winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.