Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak zacząć?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Sixaa
Witam, mam swoją stronę w htmlu, ale jak wiemy html jest mało opłacalny. Chciałbym zrobić stronę www w php, z bajeramy typu możliwość pisania newsów forum itp. Szczeże mówiąc nie daże sympatią książek i ciężko mi się czyta. Co mi poradzicie? Dodam jescze że język html znam bardzo słabo też. Próbowałem zrobić stronę na php fusion lecz niewiem jak tam edytować jak i co jak można włożyć własne logo dodać pozycję do menu i tym podobne.
Serdecznie proszę o pomoc.
zordon
jak nie lubisz czytać to po prostu zleć to komuś i po sprawie, ew zapłać komuś żeby ci zrobił i na przykładzie wytłumaczył

nauka programowania to lektura książek, tutoriali, manualów itp itd ...
możesz poszukać jakiegoś videotutoriala do php o ile takie są, a najlepiej idz do ksiegarni i wybierz po prostu książkę dobrą dla siebie, z dużą ilością przykładów.
Bez czytania może być ciężko smile.gif

czytać czytać czytać ...
Fifi209
Przecież są liczne CMS'y typu: WordPress, Joomla etc. więc skoro nie potrafisz się uczyć to zainteresuj się tymi rozwiązaniami.

Co do wideo tutoriali znam takie znajdziesz je na www.uw-team.org
gigzorr
Cytat(Sixaa @ 15.06.2010, 12:57:23 ) *
Witam, mam swoją stronę w htmlu, ale jak wiemy html jest mało opłacalny. Chciałbym zrobić stronę www w php, z bajeramy typu możliwość pisania newsów forum itp. Szczeże mówiąc nie daże sympatią książek i ciężko mi się czyta. Co mi poradzicie? Dodam jescze że język html znam bardzo słabo też. Próbowałem zrobić stronę na php fusion lecz niewiem jak tam edytować jak i co jak można włożyć własne logo dodać pozycję do menu i tym podobne.
Serdecznie proszę o pomoc.

Jak chcesz się czegoś nauczyć to musisz wykazać troche zaangażowania , jak znasz html bardzo słabo to zapraszam tutaj odrazu cssa może się nauczysz.A podstawy php też możesz się nauczyć z internetu , ale pierw od htmla,cssa zacznij.
krzysztof_kf
Sixaa

Już po pierwszym słowie widzę po tobie niechęć do niczego głównie do nauki prostego HTML a co za tym idzie PHP nikt nie zrobi za ciebie jeśli nie podejmiesz się nauki czegoś sensownego niż samych głupot w szkole bo nauka czegoś co można zrobić w internecie w tym wypadku znajomość co najmniej PHP może ci się przydać na przyszłość jeśli nie podoba ci się programowanie to może lepiej grać w szachy ? kto wie

sam siedzę przy kodzie i książkach po 5 h na dobę i nie ma że boli .

tak na marginesie dział Hydepark
erix
O ile mnie pamięć nie myli, to był już podobny wątek, poszukaj. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.