Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] bład w phpmyadminie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Drav
Otóż kiedy wchodzę sobie do phpmyadmina i klikam "przegladaj" to wyskakuje mi u góry taki oto bład
Cytat
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 2
Nigdy nie miałem z czymś takim problemu (bo i z mysql bawie sie od niedawna) i nie wiem jak temu zaradzić. Chodzi o to, ze phpmyadmin złym zapytaniem próbuje odczytać dane, czy to coś ja zepsułem, a jesli ja to jak mogę to naprawić?

Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc.

e: sorki, z pośpiechu poprawiłem błąd w FF na pierwszy sugerowany smile.gif już poprawione
nospor
Cytat
zepsułam

Cytat
wdzięczny
questionmark.gif To wkońcu kobieta czy mężczyzna?

ps: przenosze
Drav
Wydaje mi się, że tematyka mojego pytania raczej pasuje do przedszkola, bo jest to (wydaje mi sie) dosyć banalny problem, który każdy, kto ma troszke obycia w mysql mógłby mi wytłumaczyć i zasugerowac jak mógłbym go naprawić, ale to tylko moja drobna uwaga, nie potraktuj tego jako krytykę, czy próby sprzeczania się smile.gif
wookieb
Próbowałeś reinstalować phpmyadmina?
Drav
Nie, nawet nie wiem czy mam taką możliwość na tym serwerze. A nie ma jakiegoś innego, łatwego rozwiązania?
Dodam, ze tworzyć nowych tabeli także nie mogę
wookieb
No to nic nie zrobisz skoro ten błąd tworzy phpmyadmin sam z siebie a ty nie jesteś w stanie nawet tego zdebugować.
Drav
Czyli wina stoi po stronie programu, a nie mojej bazy?
wookieb
Jeżeli MASZ jakąś opcję przekonfigurowania bazy tak abyś mógł logować wszystkie zapytania przychodzące do serwera to wrzuć nam to zapytanie i będziemy myśleć.
Póki co wynika z tego, że phpmyadmin nawala
Drav
Powiem szczerze, nie mam pojęcia czy mam taka możliwość, bo nie wiem jak to zrobić smile.gif w tematyce mysql raczkuje, zajmuje się tym od kilku dni. Da się to jakoś zrobić przez phpmyadmina?

editL nic nie czaje, samo sie naprawiło biggrin.gif
ndx
Dla potomnych: należy wyczyścić cookie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.