aleo
24.06.2010, 07:35:08
Witam
czy ma sens w takich projektach uczesnitczyć?
troche watpie w powodzenie takich projektow, zeszloroczna edycja ss agnieszczaka
to byla klapa, widzielisice projekty?
athabus
24.06.2010, 12:51:55
Może trochę bardziej "na około". Samego projektu ss nie znam więc na jego temat się nie wypowiadam, ale jedno co mogę powiedzieć na pewno, to że warto mieć czyjąś pomoc przy rozkręcaniu swojego pierwszego biznesu (nie tylko w sieci , tak ogólnie). Pomysł to wg. mnie 5% całości. Ja sam jak zakładałem firmę straciłem kupę kasy przez głupie decyzje, które wynikały z braku wiedzy co i jak działa. Młoda osoba bez doświadczenia ma pewne wyobrażenia i bardzo często mijają się one z rzeczywistością. Np. częsty truizm "trzeba walczyć o każdego klienta" - w rzeczywistości jest to jedna z największych bzdur -jeśli już generalizować to raczej opierałbym się na regule Pareto.
Także jeśli masz okazję współpracować z kimś kto się na tym zna to na pewno warto nawet za cenę oddania części udziałów w przedsięwzięciu. Idealna sytuacja gdy taka osoba wykłada na przedsięwzięcie pewne pieniądze.
Tak jak jednak pisałem wcześniej nie mówię, że ten akurat program to dobry wybór. IMHO oferuje trochę mało - z tego co wyczytałem chcą 50% udziałów w przedsięwzięciu - ale czy oferują coś oprócz tego szkolenia/konsultacji? Czy ich doświadczenie rzeczywiście gwarantuje powodzenie przedsięwzięcia/zwiększa wydatnie jego szanse? To już trzeba sobie odpowiedzieć samemu.