Napisałem skrypt, który będzie pobierał kategorie i podkategorie z tablicy. Gdy odpalam skrypt widzę na stronie "Wybierz kategorie glowna" i do wyboru dwie opcje, klikam np. na osobowe i mam "Wybierz podkategorie" i do tego momentu wszystko jest ok ale gdy klikne na podkategorię "ford" mam opcję wybierz model i wszystko było by super gdy nie to że znikają mi opcje "Wybierz podkategorie" a ja chcę żeby one były cały czas widoczne. Tak samo po kliknięcie wybierz model te opcje też znikają ze strony. Dlaczego tak się dzieje to już wiem, warunek przestaje być prawdziwy ale nie wiem jak to zapisać żeby tak się nie działo. Przecież muszę to zrobić warunkiem żeby dopasować kategorię do podkategori a podkategorię do modelu.
Ogolnie chodzi o to żeby na końcu wyboru wyglądało to tak:
Wybierz kategorie glowna :
osobowe
dostawcze
Wybierz podkategorie :
ford
Wybierz model :
fokus
mondeo
fiesta
Wybrales: mondeo
Jeśli ktoś wie proszę o pomoc bo myśle już na tym długo a jestem dopiero w trakcie nauki PHP, z góry dzięki.
<?php
$kategorie=array('osobowe','dostawcze');
echo "Wybierz kategorie glowna : <br>"; echo "</font color=red>"; for ($i=0; $i<count($kategorie); $i++)
{
echo "<a href='?kategorie={$kategorie[$i]}'> {$kategorie[$i]} </a><br>"; }
$marka[]=array('osobowe'=>'ford','dostawcze'=>'mercedes'); if ($_GET['kategorie'])
{
echo "Wybierz podkategorie : <br>"; echo "</font color=red>";
for ($i=0; $i<count($marka); $i++)
{
foreach ($marka[$i] as $key => $value)
{
if ($_GET['kategorie']==$key)
{
echo "<a href='?marka={$value}'> {$value} </a></br>"; }
}
}
}
$model[]=array('ford'=>'fokus', 'mercedes'=>'sprinter'); $model[]=array('ford'=>'mondeo', 'mercedes'=>'vito'); $model[]=array('ford'=>'fiesta', 'mercedes'=>'vario');
if ($_GET['marka'])
{
echo "Wybierz model : <br>"; echo "</font color=red>";
for ($i=0; $i<count($model); $i++)
{
foreach ($model[$i] as $key => $value)
{
if ($_GET['marka']==$key)
{
echo "<a href='?wybrales={$value}'> $value </a><br>"; }
}
}