Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Lista Graczy Online - Dwie Listy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Inaro
Kilka szczegółów o moim forum i stylu, z którym mam problem:
wersja skryptu MyBB: 1.4x
opis problemu: zrobiłem podstronę http://nzwls.xaa.pl/misc.php?page=ongracze oraz listę graczy online na serwerze tyle że mam problem ze zrobieniem dwóch list obok siebie chodzi mi o mniej więcej coś takiego http://i48.tinypic.com/zu5bgo.jpg żeby tabela 'Gracze Online' były dwie i obok siebie, tylko żeby dwie te listy nie pokazywały tych samych graczy...

kod php (kod jest dobry tylko usunąłem jedną funkcje ;] ):
  1. <html>
  2. <head>
  3. <style type="text/css">
  4. body { font-family: verdana; font-size: 12px; }
  5. td { font-family: verdana; font-size: 12px; }
  6. </style>
  7. </head>
  8. <body text="#0e0e0e">
  9. <table width="400" bgcolor="#000000" cellpadding="4" cellspacing="1" align="center">
  10. <?
  11. $fp = fsockopen('udp://' . $ip, $port, $errno, $errstr);
  12. if (!$fp)
  13. {
  14. echo "<tr><td bgcolor=\"#2B5486\">Socket Error: $errno - $errstr</td></tr>\n";
  15. }
  16. else
  17. {
  18. $packet = 'SAMP';
  19.  
  20. $packet .= chr(strtok($ip, '.'));
  21. $packet .= chr(strtok('.'));
  22. $packet .= chr(strtok('.'));
  23. $packet .= chr(strtok('.'));
  24. $packet .= chr($port & 0xFF);
  25. $packet .= chr($port >> 8 & 0xFF);
  26.  
  27. fwrite($fp, $packet.'i');
  28. fread($fp, 11);
  29. $is_passworded = ord(fread($fp, 1));
  30. $plr_count = ord(fread($fp, 2));
  31. $max_plrs = ord(fread($fp, 2));
  32. $strlen = ord(fread($fp, 4));
  33. $hostname = fread($fp, $strlen);
  34. $strlen = ord(fread($fp, 4));
  35. $gamemode = fread($fp, $strlen);
  36. $strlen = ord(fread($fp, 4));
  37. $mapname = fread($fp, $strlen);
  38.  
  39. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3" colspan="2" align="center"><b>' . $hostname . '</b></td></tr>'."\n";
  40. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3" width="500">Gracze Online: </td><td bgcolor="#EFF1F3" width="500">' . $plr_count . ' / ' . $max_plrs . '</td></tr>'."\n";
  41. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3">Skrypt: </td><td bgcolor="#EFF1F3">' . $gamemode . '</td></tr>'."\n";
  42. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3">Mapa: </td><td bgcolor="#EFF1F3">' . $mapname . '</td></tr>'."\n";
  43. if ($is_passworded)
  44. {
  45. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3">Hasło: </td><td bgcolor="#EFF1F3">Tak</td></tr>'."\n";
  46. } else {
  47. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3">Hasło: </td><td bgcolor="#EFF1F3">Nie</td></tr>'."\n";
  48. }
  49.  
  50. fwrite($fp, $packet.'c');
  51. fread($fp, 11);
  52. $plr_count = ord(fread($fp, 2));
  53. if ($plr_count > 0)
  54. {
  55. echo ' </table><br>'."\n";
  56. echo ' <table width="500" bgcolor="#000000" cellpadding="4" cellspacing="1" align="center">'."\n";
  57. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3" colspan="2" align="center"><b>Gracze Online:</b></td></tr>'."\n";
  58. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3" align="center" width="500"><b>Gracz</b></td><td bgcolor="#EFF1F3" align="center" width="100"><b>GamerScore</b></td></tr>'."\n";
  59. for ($i=0; $i<$plr_count; $i++)
  60. {
  61. $strlen = ord(fread($fp, 1));
  62. $plrname = fread($fp, $strlen);
  63. $score = ord(fread($fp, 4));
  64. echo ' <tr><td bgcolor="#EFF1F3">' . $plrname . '</td><td bgcolor="#EFF1F3">' . $score . '</td></tr>'."\n";
  65. }
  66. }
  67. fclose($fp);
  68. }
  69. ?>
  70. </table><br>
  71. </body>
  72. </html>

PS: Nie wiedziałem czy to dotyczy modyfikacji czy stylu ale wybrałem stylu oraz myślę że nazwa wątku jest poprawna. biggrin.gif
cojack
Zrób sobie funkcje z tego co Ci renderuje tabele, przekażesz do niej odpowiednie elementy, podziel ilość na dwa i skrypt sam wyrenderuje tyle ile należy w jednej a resztę w drugiej. A css'em obok siebie ustawisz je np za pomocą float: left;

@EDIT
nie, uczysz się to się ucz.
Inaro
A mógłbyś to zrobić, ponieważ nie rozumiem tego.

PS. Wiem że to nie forum dla GOTOWCÓW ale nie kumam...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.