Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Accordion menu w jquery i pojawiający się scrollbar :(
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
alano
Hej! Słuchajcie mam następujący problem (a może i nie mam) z accordion menu w jquery, a dokładniej:

Kiedy rozwijam dłuuuugie menu w pionie i w momencie rozwijania strona przesuwa się w lewo bo pojawia się po prawej scrollbar przeglądarki, kiedy zwijam scrollbar naturalnie znika i strona znów przesuwa się w prawo. Czy to jest normalne zachowanie? Czy jest jakiś sposób na to?questionmark.gif?

Pozdrawiam!
wookieb
Taaak... Opisujmy dalej coś co można poprostu pokazać i opatrzyć krótkim komentarzem. W skrócie DAJ LINK.
alano
Dzięki za chęć pomocy:

Oto link: http://angfr.hekko.pl/test/index2.htm

Poklikaj w nagłówki menu po lewej i sam zobaczysz, strona lata sad.gif(((
wookieb
Tak jest to normalne.
Pomijając technicznie znaczenie takiego zachowania to nadal nie rozumiem po co umieszczać takie menu na stronie. Przemyślany dobry układ strony (i logika osoby zarządzającej) nie będzie miał/a problemów z odpowiednią ilością linków.
alano
dzięki. przemyślę to.

mam jeszcze pytanie, jak zwiniesz wszystkie trzy zakładki to stopka wchodzi na teskt po prawej stronie, jak można ten problem rozwiązaćquestionmark.gif
wookieb
Zacznij od poprawnego złożenia szablonu. Nie rozumiem dlaczego stopka znajduje się w divie lewej kolumny. Powinna być na samym dole bloku obejmującego całą twoją stronę. A wtedy problem sam się rozwiąże.

P.s. oczywiście stopka bez "float: left"
alano
Dzięki wielkie! za odpowiedź i na dodatek błyskawiczną! Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.