Thek: postaram się o tym pamiętać

Witam,
Pętlą poniżej próbuje przypisać odpowiednie elementy z tablicy do 2 tablic.
$core->query("SELECT pl_nazwa_pliku FROM ".$core->prefix."_pliki WHERE pl_id_db_user = ".$dane['user'].""); //pobranie nazw plików przydzielonych do danego użytkownika. Dostępne są w następującej kolejności: Nowy_klient.inc.php oraz Nowy_user.inc.php if($core->query_result != NULL) { $wynik = $core->query_result; for($j=0;$j<count($wynik);$j++) { $tmp = $core->query_result[$j]; $wynik1[] = $tmp['pl_nazwa_pliku']; // wstawienie nazwa plików do tablicy } for($k=0;$k<count($wynik1);$k++) { if($dane['zaznaczenie'][$k] == $wynik1[$k]) { $zaznaczone[] = $wynik1[$k]; } else { $niezaznaczone[] = $wynik1[$k]; } } }
$dane['zaznaczenie']
Jest to przesłana tablica z wartościami z pola <select> typu multiple.
Wybór plików jest z poziomu <select> typu multiple.
Skrypt dobrze działa dla następujących wariantów:
1) Jak nie zaznaczymy nic
2) Jak zaznaczymy wszystko
3) Jak zaznaczymy pierwszy z listy
Natomiast nie działa dla:
1) Jak zaznaczymy ostatni element z listy [php]array(0) { } array(2) { [0]=> string(19) "Nowy_klient.inc.php" [1]=> string(17) "Nowy_user.inc.php" }[/php
Wiem, że przy porównywaniu w pętli dla zaznaczonego ostatniego elementu jest błąd. Chodzi o porównanie wartości elementów w danych tablicach o tym samym indeksie. Niestety wartość w tablicy przesłanej jest pod innym indeksem niż w tablicy z nazwami plików.
Nie wiem jak mogę to obejść/zabezpieczyć. Proszę o pomoc.