Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WKHTMLTOPDF - jak użyć?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
my_key
Witam.

Potrzebuje poprawnie konwertować pliki HTML do PDF używając PHP.
Znalazłem narzędzie "wkhtmltopdf" http://code.google.com/p/wkhtmltopdf/
Jednak mam spore problemy z uruchomieniem owej biblioteki.

Na stronie projektu znajduje się klasa do użycia w PHP, jednak pierwszy problem pojawia się przy kodzie:
  1. if(`grep -i amd /proc/cpuinfo`!='') self::$cpu='amd64';
  2. elseif(`grep -i intel /proc/cpuinfo`!='') self::$cpu='i386';
  3. else throw new Exception('WKPDF couldn\'t determine CPU ("'.`grep -i vendor_id /proc/cpuinfo`.'").');

Czy na serwerze wymagana jest jakaś dodatkowa instalacja? Czy wystarczy pobrać pliki i wgrać na FTP?

Proszę o pomoc w uruchomieniu...

Z góry dziękuję za wszelki wskazówki.
Spawnm
Cytat
`grep -i amd /proc/cpuinfo`

Taki bajer nie zadziała ci na żadnym hostingu , zablokowane tego typu zabawki są.
Zainteresuj się lepiej biblioteką html2pdf , są w niej przykłady jak generować pdf w php itd.
+ nie wymaga nic po za zwykłym php smile.gif
my_key
No ok, ale mogę ręcznie ustawić typ CPU, więc tą opcje spokojnie mogę pominąć.

Jednak jak to pomijam to dostaję komunikat o tym, że nie zwrócił żadnych danych...

Czytałem na temat HTML2PDF i znalazłem sporo problemów z tym związanych, czcionki, style css. Powyższy projekt generuje PDF'y z zachowaniem poprawnych czcionek i styli.
erix
Cytat
Taki bajer nie zadziała ci na żadnym hostingu , zablokowane tego typu zabawki są.

Tu bym się spierał - na konfigurowanych przez adminów z poprzedniej epoki nie zadziała, na nowoczesnych - no problem.

A jeśli chodzi o PDF, to chyba TCPDF miał wbudowany parser do tego.
k_@_m_i_l
Ja tam ze swojej strony polecam mpdf-a.
U mnie się sprawdził dobrze, potrzebowałem wiernie przerzucić kod html do pdf-a i się udało. Więc polecam winksmiley.jpg
jajcarzd1
Polecam podobnie jak kolega powyżej mpdf-a bo naprawdę ma spore możliwości i sam go używam
my_key
A czy mpdf radzi sobie z polskimi czcionkami i zewnętrznymi stylami CSS??

Dobra dzięki za radę.

Skorzystałem z mpdf, bez problemów wyświetla polskie znaki i w miarę dobrze radzi sobie z CSS.
M problemy z float oraz position absolute, no ale zawsze można to jakoś obejść.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.