Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z phpMyAdmin na localhost
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
coomler
Witam,
zainstalowałem sobie na kompie VertigoServ i nie mogę się zalogować do phpMyAdmina. W pliku readme wszystko ładnie napisali. Z SQLiteManager mogę się połączyć za pomocą podanych danych a z PMA już nie.

To są hasła:
  1. a) MySQL
  2.  
  3. MySQL default Login: root
  4. MySQL default Password: vertrigo
  5.  
  6. b) SQLiteManager
  7.  
  8. Login : admin
  9. Password : admin
  10.  
  11. Login : data
  12. Password : data
  13.  
  14. Login : guest
  15. Password : guest

Można zalogować się do PMA wpisując cokolwiek, ale wtedy nie mam uprawnień do tworzenia baz itp. Czyżbym coś pominął? Apache, PHP działa jak powinien. Jak temu zaradzić?

Może da się to zmienić w jakimś pliku? Edycja config.default.php nic nie dała, nawet nie wiem czy dobrze szukam...

1. /**
  2.  * MySQL user
  3.  *
  4.  * @global string $cfg['Servers'][$i]['user']
  5.  */
  6. $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
  7.  
  8. /**
  9.  * MySQL password (only needed with 'config' auth_type)
  10.  *
  11.  * @global string $cfg['Servers'][$i]['password']
  12.  */
  13. $cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
thek
Do php my admin można się zalogować na kilka sposobów. W dokumentacji phpmyadmin masz wszystko opisane jak należy wtedy modyfikować plik konfiguracyjny tego skryptu I tak... dobrze szukasz. Tylko nie samo user i password trzeba ustawić, ale także typ logowana (cookies, config, http), bo masz kilka do wyboru. Sam poczytaj.

A temat nie jest do serwerów bo to kwestia przeczytania dokumentacji. Leci do Przedszkola.
coomler
Dzięki za nakierowanie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.