Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]ramki iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nowy16
Witam. Mam pytanie odnośnie takie czy jest możliwość zastąpienia iframe czymś innym, bo na swojej stronie mam ich kilka i wtedy niektóre się nie ładują z powodu ich dużej ilości. Zna ktoś inny sposób oczywiście na zasadach działania iframe. Chcę uniknąć tego, gdy gracz kliknie w produkt to wróci na górę strony.
erix
Cytat
Chcę uniknąć tego, gdy gracz kliknie w produkt to wróci na górę strony.

Uhm, a tak nieco jaśniej...?

Poza tym, iframe'y, to iframe'y; nie ma drugiego elementu, który działa na takiej samej zasadzie.
Quantum
jedyne wyjście to AJAX, ale żeby uzyskać identyczne działanie ramek będziesz musiał włożyć w to sporo pracy..
erix
Jasne, cross-domain, to faktycznie AJAX...
Quantum
można zrobić mostek między AJAX a PHP winksmiley.jpg chyba, że autor nie chce pobierać nic z poza swojej domeny - wtedy problem sam się rozwiązuje
erix
No tak, ale mówię o rozwiązaniach czysto client-side.
Quantum
hmm.. ile masz tych ramek na stronie, że nie ładują zawartości ? może warto byłoby napisać skrypt, który ładowałby je po kolei, jeżeli nie ładują się wszystkie jednocześnie ? szczerze mówiąc nie spotkałem się z taką sytuacją..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.