Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Zmiana tekstu po kliknięciu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mrx808
Witam. Znalazłem gdzieś w internecie coś takiego (poniżej), ale nie o to mi chodziło.

Chciałbym aby po kliknięciu w prawą strzałkę przesuwało się o jedno w prawo. A jeżeli się nie da to może się przesunąć wszystko tak jak na zdjęciu poniżej. Idealnie by było gdyby była przy tym jakaś ciekawa animacja przy przesuwaniu.

Dziękuję wszystkim za udzieloną pomoc, jestem początkujący, a bardzo mi na tym zależy. Jeszcze raz dziękuję.

1. <html>
  2.  
  3. <head>
  4.  
  5. <style type="text/css">
  6. div.menu p { display: none; }
  7.  
  8. <script language="javascript" type="text/javascript">
  9. <!--
  10. function menu(element) {
  11. i = 0;
  12. while (e = document.getElementById("m" + i++)) {
  13. e.style.display = "none";
  14. }
  15. document.getElementById(element).style.display = "inline";
  16. }
  17. menu('m0');
  18. // -->
  19.  
  20. </head>
  21.  
  22. <body>
  23.  
  24. <div class="menu">
  25. <p id="m0">Najedź na odnośnik</p>
  26. <p id="m1">
  27. Pierwsze menu widoczne po kliknięciu w odnośnik "menu 1"
  28. </p>
  29. <p id="m2">
  30. Drugie menu widoczne po kliknięciu w odnośnik "menu 2"
  31. </p>
  32. <p id="m3">
  33. Trzecie menu widoczne po kliknięciu w odnośnik "menu 3"
  34. </p>
  35. </div>
  36.  
  37. <a href="#" onclick="menu('m1'); return false;">menu 1</a>
  38. <a href="#" onclick="menu('m2'); return false;">menu 2</a>
  39. <a href="#" onclick="menu('m3'); return false;">menu 3</a>
  40. <a href="#" onclick="menu('m0'); return n;">czyść</a>
  41.  
  42.  
  43. </body>
  44.  
  45. </html>
kapuch
jQuery a dokladnie funkcja animate()
mrx808
Jak już mówiłem jestem początkujący, więc Pani/Pana podpowiedzi nic mi nie pomogą. Proszę o gotowe kody.
kapuch
Cytat(mrx808 @ 18.07.2010, 21:11:13 ) *
Jak już mówiłem jestem początkujący, więc Pani/Pana podpowiedzi nic mi nie pomogą. Proszę o gotowe kody.

Niestety ale na tym forum panuje zasada "Nie rozdajemy gotowcow", a jesli juz Ci tak bardzo zalezy, to od tego jest dzial Zlecenia.
djbarca
troche samodzielnosci ogolnie. mozemy pomoc ale tak gotowca za free to wiesz. jak to mowia google nie boli biggrin.gif
mrx808
Cytat(kapuch @ 18.07.2010, 21:12:29 ) *
Niestety ale na tym forum panuje zasada "Nie rozdajemy gotowcow", a jesli juz Ci tak bardzo zalezy, to od tego jest dzial Zlecenia.

Przepraszam bardzo, ale proszę sobie nie pozwalać mówić na Ty, ponieważ na niego nie przeszliśmy.

Bardzo pomocne jest to forum, tylko czas się traci. Do zobaczenia!
kapuch
Cytat(mrx808 @ 18.07.2010, 21:18:47 ) *
Przepraszam bardzo, ale proszę sobie nie pozwalać mówić na Ty, ponieważ na niego nie przeszliśmy.

A ja sobie nie zycze abys mowil do mnie na Pan, dla ciebie jestem Wielmozny Pan...winksmiley.jpg
Pozdrawiam i zycze owocnego szukania murzynow winksmiley.jpg

PS. No wlasnie tracisz czas proszac o gotowce, zamiast usiasc do jakiegos kursu i chociaz przeczytac co to jest jQuery i animate(), ale coz...
krzysztof_kf
Cytat(mrx808 @ 18.07.2010, 21:11:13 ) *

http://www.google.pl/#hl=pl&q=jquery+c...cbf6d611f358798
mrx808
Cytat(krzysztof_kf @ 18.07.2010, 21:52:21 ) *

Dzięki bardzo! Zastosowałem Easy Slider 1.5 razem z Lightbox 2, ale gdy dodałem tego Slider'a przestał działać lightbox. Myślę, że to sprawka jquery.js. Macie jakieś propozycje rozwiązania problemu?
lepmajster
Cytat(mrx808 @ 19.07.2010, 13:48:13 ) *
Macie jakieś propozycje rozwiązania problemu?

No przecież tutaj się tylko czas traci...
Cytat(mrx808)
mrx808
Cytat(lepmajster @ 19.07.2010, 13:57:46 ) *
No przecież tutaj się tylko czas traci...

Proszę się lepiej nie odzywać, gdyż nie wnosi to nic do tematu. Czekam na pomocną osobę.
krzysztof_kf
Hmmm byś musiał znaleźć skrypt slidera kompatybilny z lightboxem bo inaczej takie rzeczy dzieją nie raz próbowałem wrzucać na jedną stronę jakieś dwa fajne efekty które obydwa nie chciały działać ale po dłuższych poszukiwaniach coś się zawsze znalazło . polecam ci coś innego znaleźć innego slidera który będzie działał z lightboxem .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.