Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wtopienie forum w stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
creative123
Mam stronę w PHP i forum phpbb3, chciałbym osiągnąć coś takiego:

Jak to zrobić? Próbowałem we wszystkich plikach WYŚWIETLAJĄCYCH forum wkleić z przodu początek strony (chodzi mi o sam wygląd),
w środku skrypt, na końcu końcowy wygląd strony. Wychodziło... ale wyskakiwały błędy z headerem i wiem, że nie będzie ciekawie. Ma ktoś inny sposób? blinksmiley.gif

// Nie chcę tego robić na przestarzałych ramkach! Ma być wtopione w stronę.
piotr94
file_get_contents();
lub
<iframe> (ale tego nie chcesz i nie polecam)
ale tak na prawdę to polecam zobaczyć jak są stworzone pliki forum (np. vievtopic.php) i potem tylko elementy odpowiedzialne za headery wyrzucić przed pierwsze wysłanie linii danych do przeglądarki.
LUB pogrzebać w stylach forum i za ich pomocom wkleić szkielet strony nad i pod plik z forum
ja właśnie tak postępowałem tworząc pewien projekt oparty na phpbb2 by Przemo
erix
Cytat
Jak to zrobić? Próbowałem we wszystkich plikach WYŚWIETLAJĄCYCH forum wkleić z przodu początek strony (chodzi mi o sam wygląd),
w środku skrypt, na końcu końcowy wygląd strony. Wychodziło... ale wyskakiwały błędy z headerem i wiem, że nie będzie ciekawie. Ma ktoś inny sposób?

A szablony Waść edytował?

attimo
  1. <?php
  2. $add_site = true;
  3. ?>
  4. <div id='naglowek'>
  5. <?php include "include/naglowek.php"; ?>
  6. </div>
  7. <div id='kontener'>
  8. <div id='menu'>
  9. <?php include "include/menu_lewe.php"; ?>
  10. </div>
  11. <div id='zawartosc'>
  12. <?php
  13. $go = $_GET['go'];
  14. if(!empty($go)) {
  15. if(is_file("zawartosc/$go.php")) include "zawartosc/$go.php";
  16. else echo "<br />Strona nie istnieje";
  17. }
  18. else include "zawartosc/gracz.php";
  19. ?>
  20.  
  21. </div>
  22. </div>
  23. <div id='stopka'>
  24. <?php include "include/stopka.php"; ?>
  25. </div>

zczytujesz get i ladujesz plik. zawartosc laduje ci sie do bloku zawartosc smile.gif. mniej wiecej tak to powinno dzialac.
piotr94
Cytat(attimo @ 22.07.2010, 11:19:55 ) *
(...)
zczytujesz get i ladujesz plik. zawartosc laduje ci sie do bloku zawartosc smile.gif. mniej wiecej tak to powinno dzialac.

a przeczytałeś i wiesz, że forum ma coś takiego jak headery, których nie można dawać gdzie się chce??
i wogóle to pytającemu nie chodzi o dołączanie jakiejkolwiek strony, tylko konkretnie kawałka skryptu forum!!
a po ente - jak tak dołączasz skrypty na swoich stronach to pobaw się z wpisaniem ?go=../admin/index.php będzie fajnie biggrin.gif
attimo
a co za problem użyć buforowania danych wyjściowych ? ob_start() i ob_end_flush().

Cytat
a po ente - jak tak dołączasz skrypty na swoich stronach to pobaw się z wpisaniem ?go=../admin/index.php będzie fajnie biggrin.gif

Zabezpieczenie sie przed takim czyms nie jest wielkim problemem smile.gif
piotr94
Cytat(attimo @ 22.07.2010, 11:55:59 ) *
a co za problem użyć buforowania danych wyjściowych ? ob_start() i ob_end_flush().

Zabezpieczenie sie przed takim czyms nie jest wielkim problemem smile.gif

ale On go nie ma w Swoim kodzie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.