stefik4
22.07.2010, 11:42:40
Witam. Posiadam skrypt w ktorym jest 7 pol selectz takimi samym wartościami (zawodnicy danego klubu).
Szuakłem w internecie ale nie znalazłem żadnego kodu który działął by tak:
Gdy w pierwszym polu wybiore Jan Nowak, to w każdym kolejnym zniknie on z listy lub zostanie skreślony, pogrubiony, cokolwiek, byle by było wyszczególnione że został on już gdzie wybrany.
Prosze o nakierowanie mnie na to lub jak to zrobić w javaScripcioe, bo to chyab odpowiedni jezyk do tego (ew AJAX, ale nie umiem go zbytnio).
melkorm
22.07.2010, 12:22:06
AJAX to nie język.
//offtop
Ogólnie jest tego mnóstwo na necie i na forum np:
googleforum
thek
22.07.2010, 13:19:28
Pomyśl. Każdy Select ma to samo. Przy zmianach musi on "zobaczyć" kto jest wybrany w pozostałych i z listy wszystkich usunąć tych pozostałych. Najwygodniej byłoby mieć więc gdzieś na boku tablicę z wszystkimi. Przy zmianie jakiegokolwiek SELECT bierzemy jej kopię, usuwamy z kopii wszystkich wybranych innymi Select-boxami i wstawiamy pozostałych do tego Select-boxa.
stefik4
22.07.2010, 15:12:18
melkorm twoje linki niezbyt pomocne, bo nie znalazłem tam niczego co by mi się przydało.
thek a tablicę mam stworzyć w php i przy działaniu jakiej funcki JS usuwac rekordy czy jak, bo niezbyt rozumiem ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.