Nie mogą przeskoczyć tego problemu.
W pliku PHP zrobiłem [php][/php]formularz. Po załadowaniu strony pokazuje się pole imię, nazwisko i email. Dopisałem kawałek kodu dla walidacji czy wszystkie pola są wpisane. W chwili, gdy użytkownik nie wypełni któregoś pola, ładuję tą samą stronę, tylko że warunek if pokazuje mi formularz z dodatkowym tekstem" Wszystkie pola są wymagane". Potrzebuję pomocy, przykładu( choćby na jednym polu), jak w PHP zrobić przechowanie danych. Chodzi o to aby po ponownym wywołaniu formularza dane wpisane w pola zostały w tych polach wyświetlone. Co użyć do tej funkcjonalności? Pliki Cooki, sesje, $_POST? coś innego?
Proszę o podpowiedzi.
Podam jeszcze fragmenty kodu - mam nadzieję że nie pomylę:
if(!isset($_POST["wyslij"])) { <form method="post" action="kontakt.php"> <table> <tr id = "imie"> <td> <input type="text" id="firstname" /> </td> </tr> <tr id = "nazwisko"> <td> <input type="text" id="lastname" name="lastname" /> </td> </tr> <tr id = "emailzwrotny"> <td> <input for="emailklient" id="emailklient" name="emailklient" size="60" /> </td> </tr> <tr> <td> <input type="submit" value="Wyślij wiadomość" name="wyslij" /> </td> </tr> <?php } elseif(isset($_POST["wyslij"]) && (empty($_POST["firstname"]) || empty($_POST["lastname"]) || empty($_POST["emailklient"]) { ?> <form method="post" action="kontakt.php"> <table> <tr> <td> </td> </tr> <tr id = "imie"> <td> <input type="text" id="firstname" name="firstname" /> </td> </tr> <tr id = "nazwisko"> <td> <input type="text" id="lastname" name="lastname" /> </td> </tr> <tr id = "emailzwrotny"> <td> <input for="emailklient" id="emailklient" name="emailklient" size="60" /> </td> </tr> <tr> <td> <input type="submit" value="Wyślij wiadomość" name="wyslij" /> </td> </tr> <?php } else echo "dane wzpenione"; ?>