Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP][CSS]Jak osiągnać taki efekt?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafi5451
Jak osiągnąć taki efekt jaki jest na tej stronie klick.
Dokładnie chodzi mi oto jak się kliknie w tekst(link) to nie wyskakuje ta ramka kropkowana dookoła tekstu/obrazku.
Za pomoc bóg zapłać guitar.gif
athei
Chyba o to chodzi: a { outline-style: none; }
http://www.w3schools.com/CSS/pr_outline-style.asp
Na przyszłość FF,Firebug -> inspect
kaźmirz
Dokladnie mam to samo pytanie.
Czemu takie cos:

ustawia sie jako domyslne dla linkow i jak to usunac?
rafi5451
Niestety twój sposób athei nic nie daje tongue.gif.Chodzi mi o to co zaznaczył kaźmirz z porównaniem tego co jest na stronce co podałem smile.gif
athei
To jest to o co pytasz i rozwiązanie jest takie jak podałem. Przykład http://jsbin.com/uxeno3/
kaźmirz
Cytat(athei @ 22.07.2010, 21:42:54 ) *
To jest to o co pytasz i rozwiązanie jest takie jak podałem. Przykład http://jsbin.com/uxeno3/

link nie dziala sadsmiley02.gif
rafi5451
Co do tekstu to działa już git tylko problem jest z obrazkami.Pewnie coś źle jest.
  1. img {
  2. border:0;
  3. outline-style: none;}

edit:
żeby działało w 100% w style.css trzeba dać coś takiego
  1. a img { outline: none }
  2. a:link { text-decoration:none;}
  3. a:active { outline:none;}
  4. a:visited { border:none; }
  5. a:hover {text-decoration: none;}
smile.gif
kaźmirz
A jak pozbyc sie tego outline na buttonie submit w formularzu, bo juz probowalem ustawic outline-style: none; dla form, input i bez efektu. sadsmiley02.gif
gigzorr
daj ssa , bo nie wiem oco ci chodzi , ale spróbuj:
  1. border-width: 0px;

a próbowałeś tego?
kaźmirz

Chodzi o ta sama ramke kropkowana jak w linku, tyle za na buttonie - nie wiem jak to usunac blinksmiley.gif
erix
Takie krótkie pytanie: po co usuwasz tę obwódkę? Pomyślałeś o użytkownikach nawigujących z klawiatury? Obawiam się, że nie...
kaźmirz
Bo to brzydko wyglada, powiedzmy mam menu z wieloma linkami i dosc malymi czcionkami, a teraz taka obwodka psuje caly efekt.
Jesli chodzi o formularz, to masz racje, ale mimo tego chcialbym wiedziec jak to sie usuwa smile.gif
A w zwyklych linkach to sie nie przydaje, bo nikt nie nawiguje w ten sposob, wejdz na jakis duzy serwis, tylu wp.pl i sproboj nawigowac tabem po setkach linkow smile.gif
Zreszta wp.pl tez to usunelo.
erix
Cytat
A w zwyklych linkach to sie nie przydaje, bo nikt nie nawiguje w ten sposob

To, że Ty nie nawigujesz, to znaczy, że nie nikt.

Nie decyduj za użytkownika; to tak samo, jak wymuszanie otwierania stron w nowych oknach. Użytkownik jest wystarczająco ętęlygętny, żeby kliknąć rolką...
kaźmirz
Cytat(erix @ 22.07.2010, 22:29:26 ) *
To, że Ty nie nawigujesz, to znaczy, że nie nikt.

Nie decyduj za użytkownika; to tak samo, jak wymuszanie otwierania stron w nowych oknach. Użytkownik jest wystarczająco ętęlygętny, żeby kliknąć rolką...

Fajnie napewno ja jestem na tyle glupi, zeby uzywac myszki zamiast taba, dzieki ktoremu po przeskoczeniu setek linkow dostane sie tam gdzie chcialem smile.gif
Wp.pl to tez serwis robiony przez amatorow dlatego to wykasowali.
Idac Twoim tokiem myslenia, to czemu mam dyskredytowac ludzi nie posiadajacych rolki w myszce, a tolerowac tych, ktorym sie myszka zepsula lub masochistow, lubiacych utrudniac sobie zycie?
Zgodzil bym sie z Toba, jak bys zaatakowal kogos kto blokuje prawy przycisk myszki na stronie, zeby zabezpieczyc tresc strony, bo to jest glupie i utrudniajace prace normalnemu userowi, a zlodzieja nie powstrzyma, ale czesto tu widze takie rozwiazania i nikt jakos sie o to nie burzy.
A jak chce pozbyc sie tab indexu to afera smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.