Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak zrobić żeby z jakiejś strony wyciągać wszystko z pomiędzy tagu body?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szymoneks12
Jeżeli tak się nie da, to jak zrobić żeby skrypt wyświetlił daną stronę bez wchodzenia na nią z poziomu przeglądarki?
Pawel_W
Cytat(Szymoneks12 @ 23.07.2010, 17:27:15 ) *
Jeżeli tak się nie da, to jak zrobić żeby skrypt wyświetlił daną stronę bez wchodzenia na nią z poziomu przeglądarki?

zadaj sobie w takim razie pytanie czy da się coś wyciągnąć z zamkniętego pudełka?
kapuch
Cytat(Pawel_W @ 23.07.2010, 17:44:27 ) *
zadaj sobie w takim razie pytanie czy da się coś wyciągnąć z zamkniętego pudełka?

Jemu chodzilo chyba o to:
  1. $tresc = file_get_contents('http://www.adres_strony.pl/');
  2. preg_match_all("#<body>(.+?)<\/body>#is", $tresc, $wynik);
  3. // $wynik jest tablica, zeby zobaczyc co w niej jest uzyj print_r($wynik);

Pisze CHYBA, bo faktycznie pytanie jest dziwnie skonstruowane, za 5 razem udalo mi sie wyciagnac jakies przeslanie - czy dobre? nie wiem biggrin.gif
imashjan82
Tak autorowi chodziło o to aby wyciagnać dane z danej strony, ale bez uwzgledniania tresci miedzy znacznikami <head>. Ale mi to wyglada na podpinanie sie pod czuja strone, bo jak sie dowie ja zrobic aby pozbyc sie head, to zrobi tak aby wkleic swoje head. To Tylko moje domyslenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.