Mam skrypt do odpytywania serwera CS o statystyki etc. Jest on wykonywany z każdym odświeżeniem, a że na stronie ruch spory często zatykam cały serwer CS.
Pomyślałem że można by zastosować jakieś cache, np. jeśli niema pliku to normalnie ładuje, jeśli jest to idzie include xxx.php i wszystkie pierdoły się nie wykonują, a plik cache ma ważność np. 5 minutek.
Skrypt(wybaczcie komentarze ale na nim właśnie uczyłem się php...):
<?php /* * Wujasowy skrypt na tworzenie strony ktora zaincludujemy przez JS * Zrobiony kiedys tam, z kims tam * Na chuj te wstepy... */ //zaladujmy biblioteke gameq to sprawdzania statusu require_once 'g/GameQ.php'; //wyrwijmy IP serwera z get'a i podzielmy, bo gameq tak sobie rzyczy /* dobra chuje juz kopiuja na swoje fora zrobimy inaczej * $ipp = $_GET['ip']; * $address = explode(':', $_GET['ip']); * $ip = $address[0]; * $port = $address[1]; * robimy tablice z danymi serwera * $server = array(array('cs', $ip, $port)); */ } } /* Tutaj wszelkie zmienne ktorych nie musicie znac*/
* Jedziemy z koksem, czyli wypluwamy gotowy status ktory zaladujemy na stronie */ echo '<style type="text/css" id="css"> @import url("http://www.reksio-cs.pl/css.css"); </style><div align=\"left\">'; echo '.jpg);background-position:center;background-repeat:no-repeat; width: 80px; height: 50px; float: right;">'.$online.'</div>'; /*echo '' . $dane['gq_hostname'];*/ /*echo '</em><br />Nastepna mapa:<em> ' . $dane['amx_nextmap'];*/ ?>
Gdyby ktoś mógł podsunąć jakiś pomysł jak to zastosować tu cache byłym wdzięczny.