Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: niedoszły przelew
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
micha12344
WITAM
Spotkała mnie dziwna sprawa, otóż kupiłem spodnie na allegro (nawet fajne) i wpłaciłem gościowi kasę na konto przelewem zwykłym w okienku bankowym w czwartek 22lipca z samego rana, i dziś mi gościu pisze ze niema tej kasy...wydaje mi się ze już powinna dawno dojść do niego.
Co zrobić iść do banku i szukać kasy gdzie się ona zapodziała (mam druk przelewu) czy jeszcze poczekać kilka dni ale nie za długo bo gość czeka na wpłatę tylko 10dni?
thomson89
Okienko bankowe jakiego banku? Na konto bankowe jakiego banku?
micha12344
byłem w banku spółdzielczym a wpłacałem na konto NORDEA BANK POLSKA SA
thomson89
Zdarza się czasami tak, że między bankami przelewy idą bardzo długo.

Np. przelew z konta mBank na SKOK trwa nawet 3 dni. Ale już z mBank na Inteligo ok. 1 dnia.

Zawsze możesz wysłać zdjęcie tego potwierdzenia. Nie wiem jak ten gość ale ja takie potwierdzenia na allegro akceptuję.
micha12344
ok dzięki zobaczę jak się sytuacja będzie rozwijać dalej smile.gif
SHiP
Oczywiście te 3 dni to dni robocze więc weekendu nie ma co liczyć ;]. Bez paniki.
krzysztof_kf
zaopatrz się najlepiej w konto bankowe najlepiej żeby można było robić przelewy po przez internet polecam Mbank

pozdrawiam .
#luq
Nie wiem jak to z przelewami w okienku bo takich przelewów nie robię i nigdy nie robiłem, natomiast przelewy online działają według tzw. sesji elixir, które może podejrzeć np. tutaj. Każdy bank może mieć max 3 sesje wychodzące jak i 3 przychodzące. Prosta sprawa, robię przelew np. z ING do BGK o godzinie 10:07:

sesja wychodząca z ING po tym czasie następuje o godzinie 11:10, natomiast przychodząca w BGK po 11:10 następuje o 13:30 a więc o tej godzinie masz kasę na koncie.

Nie wiem czy jak się robi przelew w okienku to babka od razu to wbija do systemu komputerowego czy musi to przez jeszcze coś przejść (no ofc. trzeba zaksięgować ale to robi chyba system komputerowy). Jeśli przez coś jeszcze musi przejść to pewnie dlatego czas jest dłuższy.

Na necie znalazłem też coś takiego ale to chyba właśnie o sesje elixir się opiera...

micha12344
no ja mam konto internetowe tylko ze nie mam na nim kasy tylko w portfelu i tak jakoś wyszło sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.