Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dokumentacja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
co powinienem dolaczyc do projektu stronki jesli oddaje ja jak gdyby do przetargu?? jak to mniej wiecej powinno wygladac questionmark.gif
kubatron
Jeżeli cie dobrze zrozumiałem to powinnes dodac prawa autorskie...
invx
ale mi chodzi o taka dokumentacje jakas wiekszom np. zalety mojego projektu, specyfikacje itp... tylko nie wiem dokladnie co i jak i jak to poinnno wygladac
kubatron
A ten projekt to skrypt w php czy layout, bo jeśli skrypt to licencja GNU.
invx
ten projekt to cala tronka layout i oskryptowanie i ma isc na jakgdyby przetarg, czyli ze oglaszajacy dostaje iles tam projektow i wybiera najlepszy
patrycjusz
kubatron rotfl nie no nie moge laugh.gif laugh.gif laugh.gif
a teraz odpowiedź na temat
po pierwsze szczerze odradzam start w takich przedsięwzięciach gdyż zazwyczaj jest to uzyskanie za darmo (koszt nadania ogłoszenia o prztargu) informacji na temat budowy takowego systemu, chyba że macie pewność że przetarg to przetarg a nie ogłoszenie"czekam na najlepsze oferty wybiore jedną " bo jest to czyste złodziejstwo moim zdaniem
po drugie składnia mniejwięcej taka (rozdziały)
- pare słów o aplikacji, czyli co to ma być i dlaczego warto zrobić ją taką a nie inną
- pare słów na temat struktury systemu - czyli własciwie akapit po akapicie wymienone moduły
- pare słow na temat technologi - czyli jakie języki, w czym bedą przechowywane dane, dodatkowe biblioteki itd
- terminarz i kosztorys wykonania prac - punk po punkcie jaki moduł w jakim czasie zbudowany a w jakim wdrożony i za ile i kiedy za to płatne,
- pare słów o sobie co robiłeś do tej pory itp - to polecam dodawać tylko wtedy jak wymaga tego zleceniodawca,
to tyle
oczywiście można to rozwinąć, zastosować w wielu miejscach elementy rysunkowe (wykresy,schemty blokowe itp)
ale tak jak powiedziałem
jeżeli wiecie ze przetarg jest poważny a firma niechce poprostu zdobyć specyfikacji za darmo to wtedy warto zagłębiać taka oferte oczywiście do pewnego stopnia smile.gif
Pozdro
GrayHat
Cytat
A ten projekt to skrypt w php czy layout, bo jeśli skrypt to licencja GNU.

rotfl GNU do przetargu?? myslisz??
invx
robie cos takiego po raz pierwszy i nie wiem jak to poskladac, ma ktos jakis wzor bo tak w kilku pkt. to troszeczke mi pzyblizylo sprawe ale dalej nie wiam jak sie za to wziasc, co w tych rozdzialach, jak sie takie zeczy opisuje... bo w zasadzie to aplikacja jest, gotowa bo to malutki projekt, ale chce to profesionalnie zalatwic, tak ze kosztorys to by odpadl

----------------------------

na poniedzialek mam miec gotowe, podrzudcie cos smile.gif

[zmoderowane]
Seth
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.