Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML] Strona ładuje się niepoprawnie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alano
Witam wszystkich,

Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić, a dokładniej chodzi o brzydkie ładowanie się strony.

Link: http://beta.kowalski-consulting.pl/

Jak klikniecie kilka razy ctrl + f5 zobaczycie, że logo i flagi gdzieś uciekają, robi się scrollbar poziomy i dopiero jak się załaduje duże zdjęcie to wraca wszystko do normy. Problem polega na tym, że zdjęcie jest ładowane dynamicznie i dopiero po jego załadowaniu się (position: relative;) flagi i logo wracaja na wlasciwie miejsce bo sa wypozycjonowane wzgledem tego (absolute).

Jak uważacie co trzeba zrobić? Czy trzeba gdzieś wrzucic niezaleznego diva z ustawieniem relative? Mozecie mi taki kod zaproponowac?

Pozdrawiam!
zelu
Moim zdaniem powinieneś zrezygnować z nadawania wszystkim elementom strony właściwości position. Sprawdziłem losowo kilka elementów na stronie i tylko jeden z nich nie miał pozycjonowania. I to jest też główny problem Twojego "skakania" elementów na stronie podczas ładowania

BTW. Co to za znacznik <cufon>? Pierwszy raz się z tym spotkałem smile.gif Może miało być <culfon>? biggrin.gif Przepraszam za ironię, nie bierz tego do siebie winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Barcelona
Z tego co pamietam to cufon jest stosowany do deklaracji własnych czcionek na stronie, ale to się robi za pomocą JS a nie w znacznikach
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.