Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Cannot modify header information - headers already sent
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Silny
Witam, mam taki oto błąd

Kod
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/public_html/cache/tpl2_szablon.top.:4) in /home/public_html/logowanie.php on line 40

Wiem, że to przez te "BOM" ale konwertuje na UTf bez BOM i dalej ejst tak samo. konwertowałem logowanie.php, top.php, index.php i dalej tak samo sad.gif
skowron-line
Powinieneś warana dostać za takie pytanie. Poszukaj na forum było milion razy.
Silny
nie pomagasz to się STUL exclamation.gif szukałem, znalazłem o BOM wcześniej to wykorzystałem, ale tym razem nie pomaga kapiszti questionmark.gif exclamation.gif

poza tym pisze się warna a nie warana
phpion
Na pewno nie wysyłasz nic do przeglądarki przed rozpoczęciem sesji? Wystarczy jedna spacja, enter, cokolwiek i będziesz otrzymywał cytowany komunikat. Sprawdź tpl2_szablon.top oraz logowanie.php.
Silny
logowanie.php nie ma żadnych błędów... co do tpl2_szablon.top to jest to cache
nospor
Masz napisane:
output started at /home/public_html/cache/tpl2_szablon.top.:4
czyli tam idzie już coś do przeglądarki a tym potym robisz header czy coś podobnego. No tak nie można.

Cytat
nie pomagasz to się STUL
Kolego.... ty się trochę uspokój.
zelu
Ale tu nie chodzi o błędy tylko o spacje, entery, itp. Sprawdź czy Twoje pliki zaczynają się od <? (bez absolutnie niczego przed tym) I czy kończą się na ?> (bez absolutnie niczego za tym). Ewentualnie pliki PHP możesz zostawić bez domkniętego ?>
Silny
mam na górze top.php z top.tpl w środku aktualnie logowanie.php i logowanie.tpl oraz na dole stopka.php i stopka.tpl
W cache z top.tpl nie ma praktycznie nic, tylko page title, info o kodowaniu i rozpoczęcie tabeli.

jesli chodzi o plik php, to pierwszą linią jest:

1. <?php

kończy sie

1. ?>

nie ma żdanych spacji ani nic
nospor
No ale jesli tpl2_szablon.top wywala coś na ekran (a tak zapewne robisz) to nie mozesz po tem uzywac headerów.
Albo musisz uzyc ob_start, albo musisz zmienic logikę - najpierw akcja, potem wyswietlanie.

I dlatego skowron ci napisał bys poszukał bo było już MILION RAZY O TYM MOWA.
zelu
A nie masz przypadkiem wyświetlongo HTMLa (nawet z cache), a pozniej probujesz robic header()?
Silny
Cytat(nospor @ 5.08.2010, 10:24:00 ) *
musisz uzyc ob_start

wcześniej próbowałem i nic nie dało, dlatego napisałem temat bo szukałem wszędzie i odpowiedzi nie znalazłem
zelu
Chyba najszybciej będzie jak wkleisz nam kod... Przynajmniej pliki logowanie.php i plik, który do niego prowadzi... bo inaczej się nie dogadamy winksmiley.jpg
Silny
dobra zrobiłem już
nospor
No i co było nie tak?
skowron-line
Cytat(Silny @ 5.08.2010, 09:09:38 ) *
poza tym pisze się warna a nie warana

Mi chodził o dużą jaszczurkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.