joel-1
6.08.2010, 09:31:39
Witam!
Stworzyłem szablon na allegro i chciałbym aby bok szablonu czyli miejsce na wpisywanie takich rzeczy jak kontakt itp. był wczytywany z serwera aby wystawiając więcej aukcji można było zmienić treść tego boku za jednym ruchem.
Czy jest to możliwe na allegro, jeśli tak to jak to zrobić?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Szymoneks12
6.08.2010, 10:03:29
Wytłumaczyłbyś jakoś jaśniej

Z tego co mnie się wydaje to chcesz, żeby kawałek strony był wczytywany z INNEGO serwera.
Jeśli tak to:
file_get_contents()
preg_match_all()
---------------------------------
joel-1
6.08.2010, 11:23:53
Tak właśnie potrzebuje wgrać kawałek strony z mojego serwera. Ale można zrobić to na allegro? I czy mógłbyś napisać mi to na forum bo ja nie za bardzo rozumie tej strony co podałeś link.
kapuch
6.08.2010, 11:30:41
Allegro nie obsluguje PHP (tzn. szablony), mozna by sprobowac z IFrame, ale to chyba tez jest zablokowane.
Pliku php, etc. nie wgrasz, ale mozesz sprobowac z obrazkiem.
Tzn. allegro daje mozliwosc wklejania obrazka z innego zrodla, no i w tym obrazu mozesz umiescic dane, ktore moga sie zmieniac, a pozniej ew. na swoim serwerze podmieniac ten obrazek.
Ale powiem szczerze, ze nie wiem, czy allegro nie wgrywa tych obrazkow na swoj serwer automatycznie.
joel-1
6.08.2010, 19:42:54
Właśnie wiem że tak można ale ja nie chciałem obrazka. A tak poza tym allegro nie wgrywa na serwer obrazków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.