Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Problem z jednoczesnym wykorzystaniem dwóch arkuszy styli.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hugster
Witam,

zakładam, że dla Was pytanie jest banalne ale nie mogę nigdzie znaleźć podpowiedzi a kombinowałem już na różne sposoby.
Chodzi o to, że w kodzie strony mam wstawione w przedziale <head> komendę, która każe odnosić się do pliku ze stylami css.

Cytat
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" charset="utf-8" />

Wszystko działa poprawnie. Jednak wrzuciłem do strony rotator bannerów, który wymaga swojego pliku ze stylami bo inaczej się rozjeżdża.. no i jest problem. Bo jeżeli wstawię drugi odnośnik do css'a to wszystko bierze w łeb. Oto komenda do drugiego arkusza:

Cytat
<link rel="stylesheet" href="coda-slider.css" type="text/css" media="screen" title="no title" charset="utf-8">

Podsumowując: jeżeli strona w kodzie ma tylko własny odnośnik do arkusza to działa poprawnie. Jeżeli dodam rotator to strona wyświetla się poprawnie, ale slajdy już się rozjeżdżają. Jeżeli zostawię tylko odnośnik do styli rotatora to działa on poprawnie ale strona się rozpada. Jak połączyć te dwie komendy?

---
Pozdrawiam
Hugster
bastard13
No to pewnie w jednym i drugim masz zadeklarowane właściwości dla tych samych elementów (to samo id, class, tag ?) i nakładają się na siebie. Zmiana nazw klas bądź id i po sprawie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.