Oczywiście przykład ten dodaje fakturę bez problemu. Gorzej jest jak trzeba tą fakturę pobrać. Kontaktowałem się z zespołem infakt, lecz ich odpowiedzi na nic mi się nie zdały ponieważ twierdzą oni tylko, że u nich wszystko jest OK.
Korzystam z tego pliku do dodawania klientów oraz faktur. Mam jednak problem w ściągnięciu faktury dzięki niemu. Postępuję według tego co napisano w ich API i tworzę taki kod:
function faktura($user, $password, $data) { $client = new HttpClient('www.infakt.pl'); $client->username = $user; $client->password = $password; $converter= new assoc_array2xml; $xml_data = $converter->array2xml($data); $xmlObj = simplexml_load_string($xml_data); //dodanie atrybutow do obiektu //$xmlObj->services->addAttribute("type", "array"); $xmlstr = $xmlObj->asXML(); if($client->get('/api/invoices/numer_faktury/get_pdf.xml', $xmlstr)) { return $response; } else { return false; } } $infakt_api = new api_infakt; $infakt_api -> addNewInoivce("login", "haslo+key", $faktura);
Resztę funkcji nie chciałem wymieniać ponieważ można je podglądnąć w moim linku wyżej.
Niestety kod ten nie dziala ponieważ if($client->get('/api/invoices/'.$id_faktury.'/get_pdf.xml', $xmlstr)) zwraca mi zawsze false. Czym to może być spowodowane?