Mam problem z Mcrypt. Niektóre dane nie są zapisywane do mysql. Szyfruje tym loginy userów i w jakiś 99% jest wszystko ok jednak czasami zdarzy się, że po zaszyfrowaniu, wysłaniu do bd i ponownym wczytaniu nie mam nazwy użytkownika - zero danych. Przed zapisaniem jeszcze mysql_real_escape_string, pole w bazie danych - binary. Nie mogę znaleźć powodu :/ Zapytania błędów nie wywalają.
private $iv_size; private $iv; private $strKey; public function __construct() { $this->iv_size = mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_RIJNDAEL_256, MCRYPT_MODE_ECB); $this->iv = mcrypt_create_iv($this->iv_size, MCRYPT_RAND); $this->strKey = $arrDefaultConfig['mcryptKey']; } public function encrypt ($strData) { $strEncryptedData = mcrypt_encrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_256, $this->strKey, $strEncryptedData, MCRYPT_MODE_ECB, $this->iv); return $strEncryptedData; } public function decrypt ($strData) { $strDecryptedData = trim(mcrypt_decrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_256, $this->strKey, $strData, MCRYPT_MODE_ECB, $this->iv)); return $strDecryptedData; } }