Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt automatycznie logujący się co x dni na stronę internetową
Forum PHP.pl > Forum > PHP
koko887
Witam, mój problem polega na tym, że mam pliki na koncie na stronie www.4shared.com. Aby tych plików nie stracić muszę się przynajmniej raz na 30 dni zalogować na moje konta (mam 4). Chciałbym to jakoś zautomatyzować, aby tą robotę wykonywał za mnie skrypt umieszczony na serwerze. Mianowicie chodzi mi o taki skrypt, który sam powiedzmy co 5-10 dni zaloguje mi się po kolei na moje 4 konta na 4shared. Czyli np. dziś mamy 9 września i skrypt wchodzi na pierwsze konto i po chwili się wylogowuje. następnie wchodzi na drugie konto i też się wygogowuje i tak dalej. Następnie po 5 dniach znowu robi to samo i tak w kółko.

Czytałem, że jest to możliwe wykorzystując cURL i szukałem dość długo w internecie ale niestety nic sensownego nie znalazłem sad.gif Proszę o pomoc ludzie dobrej woli biggrin.gif
Blame
Nie dajemy gotowców, jeśli chcesz takowego dostać to polecam napisać w dziale Giełda. W przeciwnym wypadku spróbuj zrobić coś sam i podaj nam swój kod i powiedz z czym masz problem. Ogólnie to jeśli na 4shared nie ma captchy przy logowaniu, to jest to prosta sprawa do zrobienia. cURL+Cron.
piotr94
cURL + CRON = rozwiązanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.