Mam sobie oto taki kod prostego kontrolera jak widać poniżej. Opisywać chyba nie muszę bo jest b. prosty. Problem pojawia sie w przetwarzaniu parametrów. Dane dostaje z $_GET , kiedy podam mu akcję, wszsystko jest okej. Jednak gdy nie jest podana dostaję komunikat : ) in C:\xampp\htdocs\mvc\MainController.php on line 30">Call to undefined method test:

Co do budowy reszty klas. W pliku o nazwie odpowiadajacej nazwie modulu, znajdziemy klase tak samo zatytulowana.W niej zawarte są metody odpowiadajace nazwami akcją ( obrabiaja dane, w mojej klasie Test są metody default ktory jest wywolywana w przypadku braku podanej akcji oraz helloWorld, obie zwracaja returnem rozne stringi. ). Jest tez klasa odpowiadajaca za prezentacje ( nazewnictwo wg. konwencji nazwamoduluView ) ona dostane to co zwrocila metoda modulu i wyswietla wynik ( czyli w moim przypadku dostanie stringa zwrconego przez ktoras z metod klasy Test ).
Zapewne robię coś kompletnie ze złej strony, ponieważ wg. mnie od strony składni i zasad oop w php wyglada to okej.
class MainController { public function __construct($moduleClass, $action = null) { { { require_once("modules/".$moduleClass.".php"); require_once("modules/".$moduleClass."View.php"); if (class_exists($moduleClass)) { $presenterClass = $moduleClass."View"; $module = new $moduleClass; $presenter = new $presenterClass; { $presenter->action = $action; $presenter->data = $module->$action(); // tu parser wskazuje error } else { $presenter->action = "defaultAction"; $presenter->data = $module->defaultAction(); } $presenter->display(); } else { } } else { } } else { } } }