Witam,
Mam podpięte Smarty do Zend Framework. Z tym problemem spotkałem się poraz pierwszy mimo, że postawiłem na tym samym systemie bodaj z 40 aplikacji internetowych.
Mamy folder templates_c gdzie są zapisywane pliki tymczasowe smarty. Wygladają mniej więcej tak:
%%82^823^823B39A1%%layout.tpl.php
itd.
FOLDER MA NADANY CHMOD 777. Właścicielem folderu jest ząłózmy użytkownik o nazwie SERWIS
Wszystkie pliki tworzone w obrebie tego folderu mają CHMOD 644 i ich właścicielem jest APACHE.
Kiedy folder jest pusty wszystko jest ok. Wrzucam sobie do pliku header.tpl załózmy ciąg znaków
AAAAAAAAAAAAA
Wrzucam aktualizację pliku na serwer klikam ODŚWIEŻ i vuala. Na monitorze widać AAAAAAAAAA... a w folderze z plikami tymczasowymi utworzone zostały nowe pliki.
Teraz usuwam z pliku header.tpl ciag znakow pozosawiając go pustym. Aktualizauję plik na serwerze i klikam odśwież. NADAL WIDAĆ CIAG ZNAKÓW. Tzn. mimo że w samym pliku template smarty tego ciągu już nie ma pobierany jest jakbyz tego pliku tymczasowego.
UWAGA! BUFOROWANIE JEST WYŁĄCZONE żeby była jasność. Tu nie chodzi o pliki buforowania tylko o pliki tymczaoswe.
Kiedy teraz usunę te pliki tymczasowe i kliknę ODŚWIEŻ wzsystko pojawia sie w nowej wersji.
Wyglądałoby na to, że apache tworzy sobie pliki tymczoaswe a potem nie może ich zaktualizowac. Pytanie tylko dlaczego bo ta sama aplikacja na innym serwerze działa bez problemu.
Co można z tym fantem zrobić?