<? $host = 'localhost'; $user = 'root'; $password = 'krasnal'; $dbName = 'testowa'; $login; $haslo; $haslo2; $email; $akcept; $login = ($_POST["login"]); $haslo = ($_POST["haslo"]); $haslo2 = ($_POST["haslo2"]); $email = ($_POST["email"]); $regulamin = ($_POST["regulamin"]); if (($haslo == $haslo2)&&($regulamin=="on")) { $czygraczjest = (mysql_query (SELECT COUNT(login) FROM gracze WHERE login = '$login'));//sprawdzenie czy login istnieje $czymailjest = (mysql_query (SELECT COUNT(email) FROM gracze WHERE email = '$email'));//sprawdzenie czy email istnieje if (($czygraczjest == 0)&&($czymailjest == 0)) { $sql = "INSERT into gracze VALUES ('','$login','$haslo','$email','1','1','1','1')"; } else { echo "<p>gracz o takim samym loginie lub adresie istnieje!<br><a href=\"reg_form.php\">Powrót do formularza</a></p>"; } } else { } ?>
wszystko chodziło łądnie i sprawnie dopuki nie postanowiłem wstawić sprawdzania danych z bazą.
w mysql-u komenda śmiga ale tu wywala mnie przy
$czygraczjest = (mysql_query (SELECT COUNT(login) FROM gracze WHERE login = '$login'));//sprawdzenie czy login istnieje
i zapewne to samo się będzie działo tu
$czymailjest = (mysql_query (SELECT COUNT(email) FROM gracze WHERE email = '$email'));//sprawdzenie czy email istnieje
pytanie brzmi dlaczego wywala mi
Cytat
Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\azbest22\reg.php on line 21
pół nocy już ślęczę szukając info i nic