Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]move_uploaded_file
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smarcz
Mam problem z prostym kopiowaniem na serwer i nie wiem dlaczego pojawia się błąd. Otóż to formularz nie przenosi mi plików PDF większych niż 1 MB - inne pliki przechodzą bez problemu? W czym przyczyna - czy są jakieś ograniczenia? W Manualu do funkcji move_uploaded_file nic nie znalazłem. Oto mój kod:

1. if($_FILES['plik']){
  2. require('../bib/typ_img.php');
  3. //list($width, $height, $type, $attr) = @getimagesize($_FILES['plik']['tmp_name']);
  4. $typ = $_FILES['plik']['name'];
  5. if(!plik_type($typ)){
  6. echo("OK - plik dobry możemy go skopiować! :)");
  7. //wykonuje dalsze czynności kopiowania pliku!
  8.  
  9. //sprawdzam czy plik istnieje
  10. $sprawdz = '../pliki/' . $_FILES['plik']['name'];
  11.  
  12. $plik_s = '../pliki/' . $_FILES['plik']['name'];
  13. echo("<strong>$plik_s</strong>");
  14.  
  15. $test = file_exists($sprawdz);
  16. if(!$test){
  17. //echo "Plik nie istnieje - kopiuje;";
  18. if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $plik_s)) { $plik = $_FILES['plik']['name']; }else{echo("Kopiowanie pliku nie powiodło się! [55]");}
  19. }
  20. else{
  21. //echo "Plik istnieje - <strong>zmieniam nazwę</strong>";
  22. //$nazwa = $_FILES['plik']['name'];
  23. $typ_wiz = plik_ext($typ);
  24. $nazwa = time().$typ_wiz;
  25. if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], '../pliki/' . $nazwa)) { $plik = $nazwa; }else{echo("Kopiowanie pliku nie powiodło się! [62]");}
  26. }
  27.  
  28. }//koniec prawidłowego pliku
  29. }
smarcz
Dla czego kopiują się pliki o roszerzeniu .DOC bez problemu nie zależnie od ich wielkości...questionmark.gif
zordon
wywala jakies bledy? wyswietla te komunikaty co dales sobie w echo?

jak masz plik doc wiekszy niz 1MB to zmien jego nazwe na identyczna jak ten pdf co nie przechodzi - moze masz tam jakies niedozwolone znaki?
tehaha
może na serwerze jest wewnętrzne ograniczenie? kiedyś miałem podobny problem, że nie przechodziły mi pliki większe niż 1,5MB i po kontakcie z administracją hostingu okazało się, że to było wewnętrznie blokowane i z poziomu skryptu nie można było tego zwiększyć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.