Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dodawanie dni do okreslonej daty.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
solari
Witam serdecznie,
potrzebuje prostego rozwiazania ktore umozliwiloby mi informowanie o dostepnosci produktu.
Chcialbym aby to wygladalo tak: jeżeli produkt bedzie niedostepny to wyswietli sie komunikat ze najblizsza dostawa tego i tego dnia.
Warunki i wszystko mam tylko jest problem z data. Chcialbym aby przykladowo najblizsza dostawa była 10 , 20 i 30 dnia miesiaca, albo w kazdy poniedzialek.
Chcialbym aby skrypt wraz z kolejnymi dniami aktualizowal sie tzn. w kolejny poniedzialek , data najbliszej dostawy zmienia z tego poniedzialku na jeszcze kolejny ( tak zeby zawsze bylo o przyszly poniedzialek do przodu winksmiley.jpg ) Mam nadzieje ze sie w miare jasno wyrazilem.
Wie ktos moze jak napisac takie cos?
Ad4m1992
O bazeę danych. DAYNAME() = Monday i jeśli tak a nie ma dostawy to wyświetlasz info że trzeba poczekać na kolejny poniedziałek.
solari
mozesz napisac to w php-ie?
Otto
A może frytki do tego? Nikt Ci nie napisze gotowego skryptu... To jest dział dla chcących się czegoś nauczyć i szukających "drogowskazu" do napisania takiego i takiego skryptu, nikt Cie nie podwiezie za free smile.gif

Ale mu powiedziałem haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.