Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www -> obrazek
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kyob
naprowadzcie mnie w jaki sposob mozna wygenerowac obrazek ze strony tak jak na tym przykladzie
BzikOS
Nie wydaje mi się, aby on był generowany, raczej PrintScreen.

php => Hydepark
mr_therion
Chyba PrintScreen to najszybsze i najprostsze rozwiązanie, odpalasz strone w całej okazałości, wciskacz przycisk, wrzucasz zapamietany obraz (ctrl+v) do jakiegoś edytora graficznego, obrabiasz i masz.
kyob
taka odpowiedz mnie nie zadowala tongue.gif
GeoS
Gdybys byl kumaty, to bys zauwazyl zrodlo obrazka:
http://open.thumbshots.org/image.pxf?url=h...Fwww.grubasy.pl

Jest jedno ale: na 99% usluga jest swiadczona tylko na potrzeby ich wlasnego serwisu (zabezpieczenie, przed wstawianiem na inne strony).
Na szczescie jest alternatywa:

http://img-srv.wirma.pl/ciuciubabka.php?dl...://forum.php.pl

Milej zabawy smile.gif
wassago
Cytat

na jakiej zasadzie to dziala?
GeoS
Jak zanm zycie, to jest tam odpowiedni modul sciagajacy obraz z URLa (jak dokladnie, to nie mam pojecia).

Poniewaz jest to grubsza sprawa (dosc obciazajaca serwer), to dorzucili tam jakiegos cache'a odciazajacego serwerek.
wassago
hmm.. ale modul to juz raczej nie w php :/ bo jakos nie moge wykombinowac jak mozna by to w php zrobic.. no nic "back to the drawing board"

@GeoS: hektar czasu Cie nie bylo na forum :wink:
Kinool
w samym php chyba nie da rady wydaje mi sie ze est to polaczone ze skryptami servera, jakas bibblioteka umozliwiajaca robienie "automatychnych" screen-ow i zapisu ich do pliku a w php tworzane sa linki do nich i ew. zmiara rozmiaro itp.

tak przynajmniej mi sie wydaje winksmiley.jpg
Chewolf
Trzeba się ich spytać ;-) , bardzo jestem ciekaw jak to działa ... :-k
ano
A w JavaScripcie nie ma możliwości automatycznego "naciśnięcia" klawisza? Bo mi się zdaje, że coś takiego widziałem... a wystarczyło by wtedy: include($strona) printscreen -- ctrl v (ofc zamiast tego są kody klawiszy, bo każdy klawisz ma przypisany jakiś kod)
Kinool
oj chyba niebardzo smile.gif no jesli nawet zrobil bys tego printscreena kodem klawiszu i jesli udal by ci sie zrobic ctrl+v to gdzie to wkleisz?? w kod php??smile.gif do photoshopa a potem kodami klawisszy zrobisz ctrl+s (zeby "zasejwowac") questionmark.gif biggrin.gif
ano
O tym nie pomyślałem... :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.