Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Obrazek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Inaro
Witam, mam pytanie w czym jest zrobione 'RPPL na obrazku' na tej stronie http://www.rppl.no-1.pl/ oraz w jaki sposób mógłbym to zrobić? jakiś prosty
sazian
nie rozumiem
przecież to zwykły obrazek png z przezroczystym tłem winksmiley.jpg

ale jeśli o to chodziło to możesz taki w gimpie zrobić biggrin.gif
everth
Photoshop smile.gif. Jak dla mnie Gimp+Inkscape+ew. jakiś ciekawy font np. z FontSpace. Wszystkie programy graficzne po dłuższym okresie używania stają się proste smile.gif
sazian
a ten PhotoShop to legalny(licencja kosztuje kila tysięcy) czy na "licencji studenckiej"
everth
Legalny, prosto z warezu smile.gif. Daj spokój @sazian - Elements idzie za ~400zł - pewnie do stworzenia takiego napisu powinno wystarczyć - ale głowy za to nie dam, bo nie używałem i nie zamierzam. Poza tym może sobie popykać na wersji trial.

Ja tych programów nie używam - wolę to co wspomniałem, ale wiem też że Gimp potrafi być kompletnie nieintuicyjny jeśli chodzi o pewne rzeczy, nie wspominając już o Inkscapie. Niech wybierze co lubi - a problem licencji, no cóż narzędzia wymagają nakładów - albo finansowych, albo czasowych.

@DOWN: Jest wiele możliwości - albo JS, albo flash, albo animacja GIF (raczej rzadko spotykana)
Inaro
A jak zrobić coś podobnego tylko że gdy wchodzisz na stronę to obrazki Ci się zmieniają i masz na nic napisa, chyba coś w JavaScript?
Damonsson
google: javascript slider
Inaro
Chodzi mi o coś takiego http://getcu3er.com/ to chyba jest zrobione w JavaScript?
krispak
Na tej stronie zrobione jest we Flashu, ale w necie jest duzo sliderow jquery
Inaro
No właśnie raczej chodziło mi o Flasha jak można cos takiego zrobić?
krispak
Jezeli nie znasz Flasha to samemu tego nie zrobisz, zobacz sobie tutaj moze Cie zainteresuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.