Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konwertowanie html do jpg w php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tmirek
Witam. Nie spotkał się ktoś z biblioteką w php, która przekonwertuje stronę(źródło strony) html i zrobi mi z niej jpga. Szukam na googlach i nic ;/.
Z góry dzięki za pomoc
tmirek
Dzięki, ale bardziej chodzi mi o takie coś:
mam kod np:
$html_code = "
<html>
<head>
<title>My test title</title>
</head>
<body>
this is the body
</body>
</html>";

i żeby z tego php zrobił mi obrazek na którego tle będzie tylko napis "this is the body"
Próbowałem tak :

Kod
$img = imagecreate("300", "600");
imagecolorallocate($img,0,0,0);
$c = imagecolorallocate($img,70,70,70);
imageline($img,0,0,300,600,$c2);
imageline($img,300,0,0,600,$c2);

$white = imagecolorallocate($img, 255, 255, 255);
imagettftext($img, 9, 0, 1, 1, $white, "arial.ttf", $html_code);

header("Content-type: image/jpeg");
imagejpeg($img);

ale w obrazku dalej był kod html
tr@k
Skryptu, który dobrze zinterpretuje html nie znajdziesz. Zobacz to: http://www.websitescreenshots.com/
Jest to program, który pozwala z wiersza poleceń windowsa generować zrzuty stron. Może pomoże.
darko
Możesz też skorzystać z browsershots, ale wiadomo, że tam z kolejkowaniem stron do robienia zrzutów ekranów (które byś sobie tylko pobierał już gotowe) trochę trwa. No ale coś za coś.
kiler129
Aby zrobić "podgląd" htmla musiałbyś napisać cały silnik przeglądarki internetowej smile.gif
W php nie jest to może niemożliwe ale byłoby to karkołomne, wolne i bugowate. Pomimo doświadczenia nie słyszałem aby ktoś to kiedykolwiek nawet próbował robić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.