Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usunie rekordu z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lethys
W swoim panelu administracyjnym mam poczekalnie gdzie musze akceptowac nowe linki zanim wejda na glowna strone.

mam taki kod:

1. if ($action == akceptuj) {
  2. if (!$nazwa || !$link || !$opis || !$duzyopis) {
  3. print "Musisz wypełnić wszystkie pola!";
  4. }
  5.  
  6. if (15 < strlen($_POST['nazwa'])) {
  7. exit('Zmienna posiada za dużo znaków!');
  8. }
  9. if (160 < strlen($_POST['opis'])) {
  10. exit('Zmienna posiada za dużo znaków!');
  11. }
  12. if (400 < strlen($_POST['duzyopis'])) {
  13. exit('Zmienna posiada za dużo znaków!');
  14. }
  15.  
  16. mysql_query("insert into link (nazwa, nazwalink, link, opis, duzyopis, keywords, data) values('$nazwa','$nazwalink','$link','$opis','$duzyopis', '$keywords', '$data')") or die("Nie można dodać linku.");
  17.  
  18. mysql_query("delete from 'poczekalnia' where 'nazwalink'='1898-Testowy wpis-9193'");
  19.  
  20.  
  21.  
  22.  
  23. print "Wpis został akceptowany";
  24. }

Baza danych wyglada tak:

Oczywiscie "1898-Testowy wpis-9193" to nazwalink.

Powinno byc tak że klikam akceptuj i dodaje mi wpis do glownej bazy linkow (dziala) oraz usuwa link z poczekalni (nie dziala) oraz wyswietla "Wpis został akceptowany" (dziala)

Mozecie mi powiedziec dlaczego nie usuwa mi z bazy danego rekordu ?

edit. dodawalem mysql_error(); przed printem na koncu ale zaden blad sie nie pojawial
nospor
wyswietl sobie blad zapytania przy usuwaniu a się dowiesz. Tyle czasu jestes na forum juz moglbys takie podstawy znac
Tu masz napisane wszystko co i jak
Temat: Jak poprawnie zada pytanie

ps: przenosze

Cytat
edit. dodawalem mysql_error(); przed printem na koncu ale zaden blad sie nie pojawial

mysql_query("delete from 'poczekalnia' where 'nazwalink'='1898-Testowy wpis-9193'") or die(mysql_error());
Nadal sie blad nie pojawia?
Lethys
ok teraz wyskakuje blad.

Something is wrong in your syntax obok "poczekalnia' where 'nazwalink'='1898'testowywpis-9193" w linii1

Nie bardzo wiem co jest zle w tej linijce z usuwaniem :/

nospor
nie: 'nazwalink'
a: nazwalink
lub: `nazwalink`

Rozrozniaj co to tekst a co to nazwa kolumny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.