Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobieranie unikalnego nr użytkownika... ala MAC
Forum PHP.pl > Forum > PHP
djpiatek
Witam wszystkich smile.gif

Mam mały problem chodzi o tak zwane "dzieci neo" robię pewną usługę w internecie i zależy mi aby takich gogusiów wyłapywać- myślałem nad adresem MAC ale go z poziomu przeglądarki nie da się pobrać, pobieranie ip ok działa ale tylko do momentu restartu modemu- jak to ugryźć ? cookies można usunąć... nie mam pomysłu.
kiler129
To się da zrobić smile.gif
Większość użytkowników (84%) posiada unikalną kombinację zainstalowanych wtyczek i pewnych ustawień przeglądarki. Powstała strona która to testuje na ile jesteśmy unikalni: http://panopticlick.eff.org/
Pomimo, że moja przeglądarka nie ma w sumie żadnych customizacji jest unikalna.

Przeczytaj ten dokument: http://panopticlick.eff.org/browser-uniqueness.pdf
Blame
Ip+cookies ze sprawdzaniem obydwóch i ew. ustawianie brakującego. Koś zmieni ip a nie usunie cookies to blokujemy jego nowe ip i odwrotnie. Nic więcej nie zdziałasz.
kiler129
Cytat(Blame @ 25.09.2010, 22:19:52 ) *
Ip+cookies ze sprawdzaniem obydwóch i ew. ustawianie brakującego. Koś zmieni ip a nie usunie cookies to blokujemy jego nowe ip i odwrotnie. Nic więcej nie zdziałasz.

Zanim tak szybko spiszesz na straty kolegę przeczytaj dokument który załączyłem - większość osób ma unikalne parametry - wystarczy je sprawdzić.
Aby powtórzyć drugi taki trzeba się naprawdę postarać.
djpiatek
Niesamowite, też jestem unikalny - nie czytałem dokumentacji, ale da się to zaimpletować do siebie ?
kiler129
Cytat(djpiatek @ 25.09.2010, 22:54:27 ) *
Niesamowite, też jestem unikalny - nie czytałem dokumentacji, ale da się to zaimpletować do siebie ?

Oczywiście, w dokumentacji którą podlinkowałem jest dokładnie wyjaśnione, włącznie z wzorami do obliczeń unikalności smile.gif
Słowem całość co pozwala to sklonować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.