Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: _Bezpośrednie_ pobieranie plików RS, HF, MU itd.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mrKrecik
Witam,

swego czasu pisałem skrypt, który łączył się z rapidshare i pobierał tam te pliki na serwer. Jednakże w teraźniejszym przypadku poprzeczka jest nieco wyżej - pobieranie plików bezpośrednio do użytkownika (bez pośrednictwa serwera). Da się to jakoś rozwiązać? Rzekomo serwis filesdown.pl tak działa, jednakże aktualnie nie działa poprawnie, więc nie mogłem tego sprawdzić, ani potwierdzić.

Zaznaczam, że chodzi mi jedynie o koncepcję rozwiązania. Nie potrzebuję żadnego kodu. smile.gif W poprzednim skrypcie sprawa była prosta. Łączenie się z RS poprzez dane konta premium, zapisanie cookie, pobranie pliku na serwer dysku i potem możliwość ściągnięcia tego pliku przez użytkownika. Jednakże nie wiem jak i czy w ogóle jest możliwa koncepcja przedstawiona w pierwszym akapicie postu.

z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
mrKrecik smile.gif
erix
Cytat
swego czasu pisałem skrypt, który łączył się z rapidshare i pobierał tam te pliki na serwer. Jednakże w teraźniejszym przypadku poprzeczka jest nieco wyżej - pobieranie plików bezpośrednio do użytkownika (bez pośrednictwa serwera). Da się to jakoś rozwiązać? Rzekomo serwis filesdown.pl tak działa, jednakże aktualnie nie działa poprawnie, więc nie mogłem tego sprawdzić, ani potwierdzić.

Inaczej niż przez postawione proxy na serwerze sobie tego nie wyobrażam.

A z tego, co pamiętam, to pobieranie premium na tych serwisach polegało na wysłaniu danych (użytkownik+hasło) zwykłą autoryzacją HTTP.
mrKrecik
A jednak się udało i to w kilku linijkach. Poniżej kod:

1. header("Content-type: application/force-download");
  2. $resCurl = curl_init( 'http://www.megaupload.com/?d=GXMWA7W5' );
  3. curl_setopt( $resCurl, CURLOPT_COOKIE, 'user=' . $strCookieCode );
  4. curl_setopt( $resCurl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1 );
  5. curl_exec( $resCurl );
  6. curl_close($c);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.