Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przyspieszenie neostrady....
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Szelcio
Tepsa obiecala, ze neostrada przyspieszy z 512 na 640kbps od 1 maja. U mnie tak [cenzura angrysmiley.gif ] przyspieszyla ze z 640kbps na 128kbps:P!! Ja przed przyspieszeniem mialem czesto 640!

Dostrzegliscie ze wam tez zwolnila neo ?

A oto artykul w ktorym tepsa oswiadcza przyspieszenie : http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=msi_kom..._tekst&p1=17014

-----------------

Zmoderowane
przeczytaj regulamin forum !
Seth
Bakus
Zwolniła... Oj zwolniła... ale to nie powód do publicznego bluzgania... to i tak nic nie da... TPSA traktuje swoich klientów jak szmaty... i tak powinniśmy się czuć... A jako, że robi to już od niepamiętnych czasów, to powinniśmy się albo przyzwyczaić, albo zmienić operatora...

A tak jeszcze nt. TPSA i jej nieszczęsnej neozdrady... już tyle awarii przeszedłem, że zwolnienie połączenia jest niczym...
MarcinJarek
Cytat
Zwolniła... Oj zwolniła... ale to nie powód do publicznego bluzgania... to i tak nic nie da... TPSA traktuje swoich klientów jak szmaty... i tak powinniśmy się czuć... A jako, że robi to już od niepamiętnych czasów, to powinniśmy się albo przyzwyczaić, albo zmienić operatora...

A tak jeszcze nt. TPSA i jej nieszczęsnej neozdrady... już tyle awarii przeszedłem, że zwolnienie połączenia jest niczym...

To prawda...a najlepsze ze przy kazdej awari jak dzwonie to mowia, ze "aktualizuja" system itp.
michaloo
a u mnie jest 655kb/s ..... nawet o tym nie wiedzialem smile.gif
Ace
ja nie odczulem roznicy, wczesniej sciagalem max 65 kb/s, po 1 maja sprawadzilem jaki transfer mam - 65 kb/s... Zawsze wyskakiwalo mi, ze mam polaczenie 640.0 kbps i przed 1 i po...

wiec tego nie rozumiem.
AZAZELLO
Cytat
Dotychczasowi Klienci usługi Neostrada TP, uzyskają przedstawione w Cenniku wartości prędkości przesyłu danych z 512/128 na 640/160 oraz z 128/64 na 320/64 do dnia 31 lipca 2004 r.
Chewolf
Szelcio wychodzi na to że używasz tego tańszego abonamentu.
czachor
zwolniła wam? 8O przyznam, ze wczoraj się ucieszyłem jak zobaczyłem na transferze 78 kilobajtów/sek, naczy jest szybciej...
MarcinJarek
Wyslalem do tepsy mejl o tresci:

Cytat
Witam, mam kilka pytań:

1. Czy opłata miesieczna co do Neostrady Plus (na czas nieokreślony) zmieni się?Przecierz sami Państwo napisali, że Vat spadł o 7%.

2. Czy jak teraz ktoś zamówi Neostrade Plus 640kb/sec (na czas nieokreślony)będzie płacił taką samą opłatę miesięczona niż ten co kupił np. 1 rok temu?

Prosze o odpowiedź na moje pytania.

Pozdrawiam.

a dostalem odpowiedz:

Cytat
Witam

Od 1 maja br.zmieniły się zasady opodatkowania usług internetowych w Polsce. Jest to wynik nowej ustawy o podatku od towarów i usług (VAT). Po jej wprowadzeniu Telekomunikacja Polska nie zmieni cen netto za usługi, natomiast zmieni sie podatek naliczany od tych usług oraz sposób jego rozliczania. Usługi dostępu do internetu beda rozliczane przez Telekomunikacje Polską na dwa sposoby:

-klienci indywidualni (osoby fizyczne) nieprowadzace działalności gospodarczej w zakresie dostepu do internetu,
-uczniowie,
-studenci,
-szkoły,
-placówki oświatowe,
-zakłady kształcenia nauczycieli,
-szkoły wyższe,
-placówki naukowe Polskiej Akademii Nauk,
-państwowe i samorządowe instytucje kultury
będą zwolnieni z VAT.

Natomiast pozostali Klienci,w tym:
-osoby fizyczne prowadzące działalnośc gospodarcza w zakresie dostepu do internetu,
-podmioty, które nie zostały wymienione powyżej,
będe płacić za usługi obecnie obowiazującą cenę netto powiększona o 22% podatek VAT.

Jeśli chodzi o pytanie drugie: Klienci którzy zamówili usługę teraz czy tez rok temu ponosza opłatę zgodną z obowiazującym teraz cennikiem.

Pozdrawiam
Dorota Bednarska
Szelcio
Czlowieku co ty mi tu gadasz ? Przeciez rok juz mam ta neo i wiem ile place! Mam ta 512... zawsze przedtem bylo 640... a po burzy.... No coz czekam tylko az dialog wejdzie do krakowa ! Wszyscy by przeszli na ta ich lacza niedosc za ta sama cene mozna miec 1mb a za 266 zl 2mb... tongue.gif
MarcinJarek
Cytat
Czlowieku co ty mi tu gadasz ? Przeciez rok juz mam ta neo i wiem ile place! Mam ta 512... zawsze przedtem bylo 640... a po burzy.... No coz czekam tylko az dialog wejdzie do krakowa ! Wszyscy by przeszli na ta ich lacza niedosc za ta sama cene mozna miec 1mb a za 266 zl 2mb... tongue.gif

Nie rozumiem. Ja tylko zacytowałem list...Jeżeli coś się nie zgadza pisz do TEPSY:)
Chewolf
Cytat
Cytat

Nie rozumiem. Ja tylko zacytowałem list...Jeżeli coś się nie zgadza pisz do TEPSY:)

To raczej było do mnie laugh.gif
MarcinJarek
Cytat
Cytat
Cytat

To raczej było do mnie laugh.gif

Sorry:) Myślałem, że do mnie:)

P.S
Szelcio: Następnym razem zaznaczaj do kogo piszesz :wink:
scanner
Ja w kwestii cytowania wypowiedzi poprzedników: Regulamin IV.4.e Proszę o wycinanie tego, czego nie chcemy komentować. Po co zaśmiecać bazę forum smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.