Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Prośba o poprawke skryptu walidacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kggsm
Mam skrypt do sprawdzania wprowadzonej ilosci do pola i poprawy formularza ($stan podaje dostepna ilosc, $id_art to nazwa pola formularza w ktorym podaje sie zamawiana ilosc). Musze go wstawic w konkretnym miejscu w kodzie php bo formularz jest generowany w zaleznosci od ilosci produktow w koszyku. Niestety w takiej formie nie da rady. Jak to wstawic w kod php i prosze o poprawki.
  1. echo '<script language="javascript">
  2. function spr()
  3. {
  4. var f = document.forms['zmiana']';
  5. var ilosc_pole = f.'.$id_art.';
  6. var ilosc = ilosc_pole.value;
  7. var stan = '.$stan.';
  8. if(ilosc > stan){
  9. ilosc = stan;
  10. return true;
  11. }
  12. if(ilosc <= stan){
  13. document.write("ok");
  14. return true;
  15. }
  16. return true;
  17. }
  18. </script>';
kggsm
Doszedlem juz do tego jak wstawic, ale nie ma reakcji na skrypt. Cos z nim jest nie tak. W form mam onsubmit="return spr()". Troche pozmienialem ale nic to nie daje. Skrypt ma sprawdzac i poprawiac formularz. Czy to jest wykonalne?

1. echo <<<END
  2. <script language="text/javascript">
  3. function spr()
  4. {
  5. var f = document.forms['zmiana']';
  6. var ilosc_pole = f.'.$id_art.';
  7. var ilosc = ilosc_pole.value;
  8. var stan = '.$stan.';
  9. if(ilosc > stan)
  10. {
  11. ilosc = stan;
  12. document.write("Ilosc zostala ograniczona do stanu magazynowego");
  13. }
  14. else{
  15.  
  16. document.write("ok");
  17.  
  18. }
  19. }
  20. </script>
  21. END;
wookieb
Jeżeli twój problem związany jest z dzialaniem skryptu JS to podajesz link do całej strony na której błąd występuje a nie podajesz kawałka kodu.
kggsm
Chodzi mi o to czy ten skrypt technicznie jest ok? Zadne bledy nie wystepuja, formularz nie reaguje na skrypt. Podanie strony nic nie da bo jest napisana w calosci w php, formularz generowny po dodaniu do koszyka zarejestrowanego klienta. Strona tymczasowo dziala tylko lokalnie i nie jest zabezpieczona dlatego nie podaje adresu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.