<?php require('polacz.php'); { $Login = $_POST['Login']; $_SESSION['zalogowany']=$zalogowany=0; $zapytanie = "SELECT IDAdministratora FROM administratorzy WHERE Login = '$Login' and Haslo = '$Haslo'"; { $_SESSION['Login'] = $Login; $_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $_SESSION['zalogowany'] = $zalogowany = 1; ?>
Witam u góry jest fragment kodu... powiem szczerze nie mam pojęcia czemu ale strona zwraca mi błąd:
"Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\panel.php on line 12
Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło"
Dokładnie tak to wygląda... czyli niby sprawdza czy login lub hasło są poprawne, jednak nie wykonuje kodu poprawnie... nie za bardzo wiem w czym tkwi problem. Wiem kod ogólnie jest łopatologiczny i poza wszelkimi standardami ale poważnie zaczynam raczkować i startuję dopiero z pisaniem w php. Jeśli ktoś pomoże będę wdzięczny i dam "pomógł"
PROBLEM ROZWIĄZAŁEM
nie do końca zrozumiałem i w sumie nadal nie rozumiem działanie funkcji mysql_query, mysql_fetch_array, mysql_num_rows bardziej doszedłem do tego patrząc na inne tego typu skrypty i patrząc kiedy się je stosuje... mianowicie:
zamieniłem
na: