embed0
15.10.2010, 23:00:32
Siema!
Dopiero zaczynam programować w php, ale nauka idzie mi dynamicznie.
Przeczytałem już książkę o tytule: Head First PHP & Mysql , ale nie zamierzam się na niej zatrzymywać.
Teraz mam zamiar zająć się PDO, a co za tym idzie czas na nową książkę.
Przeczytałem już sporo stron na ten temat, ale nie ufam za bardzo tamtym opiniom ze względu na ich datę( od pół roku w tył).
Prosiłbym o radę...
Z góry dziękuję...
A cóż takiego się zmienia w PDO tak często, że opinie sprzed więcej niż pół roku nie są dla Ciebie warte funta kłaków? Patrz na wersje, bo dojdziesz do absurdów. Dlaczego opinia o PHP 5.3 z października 2009 ma być gorsza, niż opinia z października 2010, kiedy mowa jest o dokładnie tym samym PHP, w którym od tego czasu co najwyżej poprawiono trochę błędów?
Crozin
16.10.2010, 13:51:44
Cytat
Teraz mam zamiar zająć się PDO, a co za tym idzie czas na nową książkę.
PDO to tylko malutkie API do komunikacji PHP -> baza danych. Na dobrą sprawę w jeden wieczór możesz je dogłębnie poznać ze stron manuala.
wookieb
16.10.2010, 21:04:03
To teraz przeczytaj HEAD END, bo chyba nie myślisz, że jesteśmy w stanie dobrze wybrać Ci książkę skoro tylko ty znasz swój stopień umiejętności dzięki któremu będziesz mógł ocenić czy książka jest dobra dla Ciebie, bo np dla mnie mało znajdę dobrych w tematyce PHP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.