Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Pobranie parametrów GET z adresu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Gribo
Panowie błagam o pomoc
jak pobrać z adresu http://localhost/frontend_dev.php/grupy?na...;temat=fasfsasa

wszystkie parametry GET do tablicy ?
Zaznaczam że korzystam z Symfony 1.4

zazwyczaj w w 1.2 działało
$request->getGetParameters()
ale teraz ta funkcja zwraca obiekt sfOutputEscaperArrayDecorator i nie mogę z tego nic wyciągnąć

pomóżcie
melkorm
Symfony

PHP

Nigdy nie używałem Symfony, ale z tego co tu jest napisane odwołujesz się do tego normalnie przez:

1. $foo = $request->getGetParameters();
  2. var_dump($foo['bar']);
arecki
sfOutputEscaperArrayDecorator otrzymujesz w templejtach a w akcji normalnie powinieneś dostać tablicę. A jak chcesz się uprzeć to w templejcie możesz dać $sf_data->getRaw('nazwa_zmiennej') i wtedy otrzymasz nie "wyeskejpowane" smile.gif zmienne.
Gribo
no tak tylko ja chce taką tablicę parametrów Get do widoku. Robię po prostu wyszukiwarkę i aby stronicowanie działało muszę wszystkie parametry przepisywać do przycisków sterujących zmianą paginacji
melkorm
A czy moje rozwiązanie nie działa?

Zresztą jeżeli znasz nazwy parametrów to masz metodę getRaw, wszystko masz w linku który podałem.
destroyerr
Do widoku czy do szablonu? Różnica jak widać jest spora.
Dla mnie to powinna być najlepiej osobna klasa, możesz wtedy sobie dodać przepisywanie tylko wybranych parametrów. Możesz w przyszłości dodać sobie kodowanie parametrów wyszukiwania (coś jak w SMF).

@melkorm Twoje rozwiązanie jest w zasadzie poprawne, ale trzeba by iterować po wszystkich elementach i wpisywać je do nowej tablicy, co w szablonie w ogóle nie powinno mieć miejsca.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.