Gribo
20.10.2010, 10:34:23
Panowie błagam o pomoc
jak pobrać z adresu
http://localhost/frontend_dev.php/grupy?na...;temat=fasfsasawszystkie parametry GET do tablicy ?
Zaznaczam że korzystam z Symfony 1.4
zazwyczaj w w 1.2 działało
$request->getGetParameters()
ale teraz ta funkcja zwraca obiekt sfOutputEscaperArrayDecorator i nie mogę z tego nic wyciągnąć
pomóżcie
melkorm
20.10.2010, 11:16:12
SymfonyPHPNigdy nie używałem Symfony, ale z tego co tu jest napisane odwołujesz się do tego normalnie przez:
$foo = $request->getGetParameters();
arecki
20.10.2010, 11:18:52
sfOutputEscaperArrayDecorator otrzymujesz w templejtach a w akcji normalnie powinieneś dostać tablicę. A jak chcesz się uprzeć to w templejcie możesz dać $sf_data->getRaw('nazwa_zmiennej') i wtedy otrzymasz nie "wyeskejpowane"

zmienne.
Gribo
20.10.2010, 11:42:07
no tak tylko ja chce taką tablicę parametrów Get do widoku. Robię po prostu wyszukiwarkę i aby stronicowanie działało muszę wszystkie parametry przepisywać do przycisków sterujących zmianą paginacji
melkorm
20.10.2010, 11:46:20
A czy moje rozwiązanie nie działa?
Zresztą jeżeli znasz nazwy parametrów to masz metodę getRaw, wszystko masz w linku który podałem.
destroyerr
20.10.2010, 16:17:46
Do widoku czy do szablonu? Różnica jak widać jest spora.
Dla mnie to powinna być najlepiej osobna klasa, możesz wtedy sobie dodać przepisywanie tylko wybranych parametrów. Możesz w przyszłości dodać sobie kodowanie parametrów wyszukiwania (coś jak w SMF).
@melkorm Twoje rozwiązanie jest w zasadzie poprawne, ale trzeba by iterować po wszystkich elementach i wpisywać je do nowej tablicy, co w szablonie w ogóle nie powinno mieć miejsca.