Jestem nowym userem, na temat php wiem niezbyt wiele, niestety nie dysponuję taką ilością czasu, aby teraz się tego nauczyć, wiem ze jest wiele tutoriali na ten temat i różnego rodzaju kursów, być może w najbliższym czasie gdy będzie okazja do nich sięgnę, jednak teraz mam problem z którym nie umiem sobie poradzić na własną rękę, w wyszukiwaniu na google i forum nie znalazłem odpowiednich informacji na ten temat, które mogłyby mi jakoś pomóc, być może źle szukam nie wiem...
Problem wygląda następująco:
Mam taką funkcję:
function getCategory( $cat ) { $pliki = 'file/'; while (false !== ($e = $d->read())) { if ( $e!='.' && $e!='..' ) { $nazwa_pliku = $e; $url = $pliki.$cat.'/'.$nazwa_pliku; echo ''.$nazwa_pliku.'<br><object type="application/x-shockwave-flash" data="player_mp3_mini.swf" width="200" height="20"> <param name="movie" value="player_mp3_mini.swf" /> <param name="bgcolor" value="000000" /> <param name="FlashVars" value="mp3='.$url.'" /> </object> <br>'; } } $d->close(); } echo ' <tr> <td style="width: 100%;" valign="top"> <h1>Play List wybranych kawałków:</h1><br> '; getCategory( 'mp3' ); echo ' </td> </tr> <tr> <td style="width: 100%;" valign="top"> <h1> </h1><br> '; getCategory( 'album' );
Funkcja działa idealnie, jednak chciałbym Ją zmodyfikować na takiej zasadzie żeby pliki na stronie nie były wyświetlane zgodnie z kolejnością alfabetyczną - tylko według daty ostatnio wrzuconej mp3'trójki.
na stronce teraz wygląda to tak:
www.bsntstudio.y0.pl/mp3.php
Chodzi mi o prostą modyfikację tej funkcji, najprawdopodobniej trzeba wprowadzić kolejną zmienną tylko nie wiem jak to ugryźć. Proszę o pomoc lub info jak znaleźć informacje na ten temat.
Pozdrawiam