Witam. Mam problem z php w trakcie tworzenia skryptu zatrzymałem w jednym miejscu oto ten skrypt
<?php
echo ' <title>narzedzie</title>'; echo ' <form action="index.php" method="POST">'; echo ' <select type="dropdownlist" name="lista">'; echo ' <option value="2">2</option>'; echo ' <option value="3">3</option>'; echo ' <input type="submit" name="ok" value="ok">'; if($_POST['ok']){
switch($_POST['lista']){
case '2':
echo '<input type="text" name="pole11" width="25"><br><br>'; echo '<input type="text" name="pole12" width="25"><br><br>'; echo '<input type="submit" name="start" value="start">'; if($_POST['start']){ //problem zaczyna się odtąd
$nazwa1 = $_POST['pole11'];
$nazwa2 = $_POST['pole12'];
echo "$nazwa1, $nazwa2";//a odtąd wszystko już działa }break;
case '3':
echo '<input type="text" name="pole21" width="25"><br><br>'; echo '<input type="text" name="pole22" width="25"><br><br>'; echo '<input type="text" name="pole23" width="25"><br><br>'; break;}
}
?>
Gdy wybieram ile ma być text box'ów działa ,ale jak wypełnia i wciskam start cofam mnie do tego momentu gdzie wybieram ile ma być text box'ów. Chciałby jeszcze się dowiedzieć czy da się sprawdzić przy użyciu jakieś funkcji czy text box jest wypełniony czy nie.
Za odpowiedz dziękuje z góry.