Witam serdecznie!
Mam nadzieję, że temat nadaje się do tego działu i tych konkretnych pytań jeszcze razem nie było.
Potrzebuję osiągnąć taki efekt jaki mogę osiągnąć poprzez używanie platformy Wordpress'a (która nie spełnia wszystkich moich potrzeb). Chodzi mi o wyświetlanie wyników z bazy i ładne adresu URL.
Zależy mi na tym, by nie było tak że każdy artykuł czy film ma osobny plik php z osobnym id, tylko na tym by był jeden plik który wyświetla wynik z bazy danych na podstawie klikniętego wcześniej linku kierującego do strony oraz by adres nie wyglądał typu http://www.strona.pl/articles.php?article_id=23 tylko by coś zamieniało tytuł artykułu na uproszczone znaki (tj. zamieniało wszystkie litery na a-z, zamieniało spacje na "-" i usuwało znaki specjalne), za co zapewne w większej części odpowiedzialny jest plik .htaccess.
Mam nadzieję, że w miarę klarownie się wyraziłem. To jest to na czym mi najbardziej zależy: by były ładne adresy wspomagające SEO oraz poprawiające estetykę strony, oraz by nie było 100 plików, tylko w razie potrzeby bym musiał zmienić dane w jednym pliku odpowiedzialnym za wyświetlanie danych z MySQL.
Jeśli nie chce się wam pomóc a widzieliście artykuły tego dotyczące gdzieś indziej - proszę zalinkujcie. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak istotne jest to dla mnie. Jeśli ktoś chciałby się ze mną skontaktować to proponuję e-mail (flashasplash@gmail.com) lub gadu-gadu (10837825).
Pozdrawiam,
Splash