Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświeżanie czasu gosci online w tabeli mysql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Razzly100
Tutaj jest kod:
  1.  
  2. #jeśli brak zmiennej sesji 'gg' tworzy ja, jesli jest ma odswiezac date. uid to zmienna ktora posiada unikalne id dla kazdego z gosci
  3. if (isset($_SESSION['gg'])) { $uid = $_SESSION['gg']; $update_guest_query = mysql_query("UPDATE table SET datetime = NOW() WHERE uid = '$uid'"); }
  4.  
  5. if ((!session_is_registered(SESSION_NAME) AND ($_SESSION['gg'] == NULL))) {
  6.  
  7. $random_number = make_password(40);
  8. $my_query = mysql_query ("INSERT INTO table VALUES ('','$random_number',NOW())");
  9. $_SESSION['gg'] = $random_number;
  10.  
  11. }

Tworzenie nowego unikalnego id i wpisanie do bazy działa jednakże wciąż tabela nie chce się odświeżać dla rekordu już istniejącego... może wy wiecie w czym problem
CuteOne
podmień to:
  1. if (isset($_SESSION['gg'])) { $uid = $_SESSION['gg']; $update_guest_query = mysql_query("UPDATE table SET datetime = NOW() WHERE uid = '$uid'"); }

na to
  1. if (isset($_SESSION['gg'])) { $uid = $_SESSION['gg']; $update_guest_query = mysql_query("UPDATE table SET datetimes = NOW() WHERE uid = '$uid'"); }
Razzly100
Zapomniałem dodać że kolumna ma nazwe 'datetime' i jest w niej zapisywana data w postaci TIMESTAMP
CuteOne
zmień jej nazwę na tą co podałem i będzie działać smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.