Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciekawy międzynarodowy projekt
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Tartolini
Witam,
poszukuję 2-3 osoby do międzynarodowego projektu (msc. pracy Szczecin + Francja). Poniżej zamieszczam krótki opis projektu.

Oto szczegóły, jakie w tej chwili możemy przekazać:

Temat wygląda następująco. Pomagamy klientowi poprawić architekturę obecnego rozwiązania opartego na PHP, PostgreSQL z stored procedures
w Perlu. Klient wyraźnie ma problemy z zbyt dużą liczbą zapytań do bazy danych, około 10-krotnie zbyt duża w stosunku do potrzeb, co za
pewne wynika z złego zaprojektowania i/lub implementacji. Wymagania obecne są na poziomie 5000 concurent transactions, przy około 2 mln
użytkowników (docelowo może być więcej).

Wstępnie szacujemy pracę związaną z przeprojektowaniem obecnego rozwiązania na zespół 2-3 osób przez 5 miesięcy. Oczywiście chcemy
ją podzielić na mniejsze etapy, więc możliwa byłaby również współprca w innym zakresie.
Projekt jest prowadzony w Francji, więc część prac wiązałaby się z delegacjami do siedziby klienta. Na pewno na początku wymagany byłby
wyjazd aby poznać na miejscu środowisko i dokoncać wstępnej analizy tematu. Nasz zespół obecnie jest podzielony i część osób pracuje w
siedzibie klienta a część z naszego biura w Szczecinie.

W przypadku zainteresowania proszę o kontakt. Ewentualnie może znacie kogoś kto byłby zainteresowany?
mail kontatk (at) bt-systems (dot) pl

Pozdrawiam,
Bartek

wookieb
Cytat
Wymagania obecne są na poziomie 5000 concurent transactions, przy około 2 mln
użytkowników (docelowo może być więcej).

No to na postgresie długo nie pociągniecie. To taka wskazówka.
Grand93
Przy dwóch milionach użytkowników to bym chyba w Oracle zainwestował smile.gif

Chociaż zawsze można zrobić tak jak Google - przerobić MySQL do swoich potrzeb.
wookieb
A gdzie wyczytałeś, że google przerobił mysql? Masz jakiś ciekawy link?
Grand93
Tzn. oficjalnej notki gógl nie spotkałem, ale na wielu forach ( pl / ang ) piszą, że Gógle używa MySQL'a do takich usług jak np. Analytics.
Nie chodzi mi oczywiście o wyszukiwarkę smile.gif
wookieb
jakbyś podał linka to byłbym wdzięczny. Cały czas wydaje mi się, że jednak google analytics nie jest splamione mysql-em tylko własnym map/reduce.
Eagle
Wydaje mi się że Grand93 miał na myśli wprowadzenie na Twittera "pół nowego" silnika od szukajki winksmiley.jpg
(Głowy jednak nie dam sobie za to uciąć winksmiley.jpg)
http://engineering.twitter.com/2010/10/twi...chitecture.html
d3ut3r
Z tego co wiem to Google używa BigTable nie jestem pewien jednak czy w każdej aplikacji
wookieb
Możliwe, że googla używa mysql w małych gównach i jak już to nie raczej przerobiona wersja tylko dopisali nowy engine do tabel.
Theqos
"Google runs critical business systems with MySQL and InnoDB. The systems require 24x7 operation with minimal downtime. The systems support large OLTP and reporting workloads. We are very happy with the scalability, reliability and manageability of this software."
Chris DiBona, Open Source Programs Manager, Google Inc.

Ze strony mysql'a winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.