Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zlecę] Aplikacja automatycznie tworząca strony
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
MarcinSz
Witam.

Zlecę wykonanie programu tworzącego duże ilości stron internetowych na podstawie szablonów oraz gotowych tekstów.

1. Program działał by na tej zasadzie że otwierał by wszystkie foldery z wybranego katalogu, w których znajdowały by się pliki tekstowe a następnie na ich podstawie korzystając z wybranego szablonu (ręcznie lub automatycznie) tworzył stronę internetową i zapisywał ją w folderze (w wybranym katalogu) o takiej samej nazwie, jak folder z plikami tekstowymi.
2. Pierwsze zdanie każdego tekstu służyło by jako atrybut H1 oraz TITLE każdej strony. Każda podstrona linkuje do kilku kolejnych artykułów.
3. Program musi zawierać opcję zamieniania wyrazy na ich synonimy, gdzie z jednego folderu z tekstami tworzył by kilkanaście różnych (zapisywanych do oddzielnego folderu), unikalnych stron na różnych szablonach. Jestem świadom tego że niektóre synonimy zniszczą sens tekstu i wiem że te teksty będą gorszej jakości.
4. Zlecenie obejmuje również wykonanie 200 szablonów do tego programu (mam na myśli przerobienie wskazanych szablonów z sieci), chcę aby można było je dodawać w prosty sposób, najlepiej dodając folder z szablonem do danego katalogu programu, szablony oczywiście wykorzystujące prosty, intuicyjny system szablonów z prostym wstawianiem zmiennych.
5. Opcja zastępowania w każdym artykule wybranych słów na wskazane ciągi tekstowe z możliwością ustawienia częstotliwości występowania powtórzeń a) na całą stronę cool.gif na jeden tekst; oraz losowej zmiany tych ciągów - gdzie ja ustalam jakie ma to być prawdopodobieństwo. Chcę aby można było dodawać każdy kolejny ciąg do zamiany w jednym panelu gdzie ustalam również te wszystkie opcje o których pisałem w tym punkcie oraz mogę zarządzać tymi ciągami wraz z ustawieniami. Potrzebuję również opcji zapisywania tych ustawień linków oraz możliwości wczytania ich później przy kolejnych projektach.
6. Opcja wstawiania na końcu artykułów lub pomiędzy zdania w artykule podanych ciągów tekstowych wraz z takimi samymi opcjami jak w punkcie 5.
7. Każda strona posiada kanał rss z mapą strony.
8. Automatyczne wysyłanie stron na serwer do katalogu według ustawień w programie (chce aby ta opcja była na tyle elastyczna, na ile możliwe).
9. Ustawienie kodu w polu programu który będzie dodawany do stopek na wszystkich stronach.
10. Chce dowolnie dodawać zmienne w programie które będą wstawianie w miejsce ustalonych znaczników w szablonach.
11. Logi na temat wysłać plików na serwer, szablonu i informacji na temat strony (średnia ilość znaków na tekst, ilość tekstów, foldery z których były brane) zapisywane do pliku.

Jestem otwarty na propozycje które usprawnią działanie aplikacji lub dodadzą jej nowej funkcjonalności. Jednak proszę licytować aplikację jaką tutaj opisałem, ewentualne propozycje wraz z ceną umieścić w komentarzu.

Chce posiadać wyłączność na tą aplikację, kod źródłowy, prawo do jej modyfikacji oraz wykorzystywania jej w celach komercyjnych.

Proszę o licytowanie tylko firmy, koniecznie potrzebuję na to faktury VAT.

Proszę również o napisanie przewidywanego czasu wykonania aplikacji oraz preferowanego języka programowania.

Pozdrawiam Serdecznie.
luciusz
Witam.

5 krótkich pytań:

1) Czy w budżecie nie zabrakło jednego zera na końcu (do administracji: to jest prośba o potwierdzenie wynagrodzenia)?
2) W jakim to wspaniałym mieście można godnie żyć przez kilka (naście?) tygodni za zawrotną sumę 4500 PLN brutto (do administracji: to jest prośba o podanie miejsca pracy)? Ps. Macie tam asfaltowe drogi, chodniki itp.?
3) Nie napisał Pan nic o znajomości języków obcych. Znam niemiecki i rosyjski w stopniu podstawowym, a także angielski biegle w mowie i piśmie, czy to wystarczy Pana zdaniem do podjęcia się tego zlecenia (do administracji: to jest pytanie mające na celu uściślenie wymagań wielce szanownego zleceniodawcy)?
4) Wiem, że w obecnych czasach, mając imię i nazwisko zazwyczaj można łatwo odnaleźć zdjęcie lub wypowiedzi tej osoby w Internecie. Nie ma się czego wstydzić, nie każdy jest ładny i mądry... (do administracji: to jest prośba o podanie sposobu kontaktu innego niż prywatna wiadomość oraz podanie imienia i nazwiska osoby która może być przyszłym pracodawcą).
5) Co do technologii, proponuję język gay++ w wersji 3.0 albo turbo Lesbos 6.9, co Pan na to, odpowiada Panu to (do administracji - Pan prosił o p(rop)ozycje)? Ps. niech Pan zapyta małżonkę, może mieć coś zaskakującego do powiedzenia.

Pozdrawiam serdecznie,
polskiego byznesmana
erix
Cytat
Chce posiadać wyłączność na tą aplikację, kod źródłowy, prawo do jej modyfikacji oraz wykorzystywania jej w celach komercyjnych

I 4.5k, w dodatku brutto... O.o

Cytat
Proszę o licytowanie tylko firmy, koniecznie potrzebuję na to faktury VAT.

Ja dobrze przeczytałem, licytowanie?

Na innym forum podobny wątek poleciał (jest tylko w cache Google), coś mi tu nie pasuje.
Cysiaczek
@erix - no co? Pewnie gość znajdzie jakiegoś biednego programistę, który się wpieprzy w to bagno. Nie nam to oceniać. Ja zalicytuję: 99 999 1 998 000 PLN netto. Jak pasi, napisz na PW, dam Ci numer GG cool.gif
darophp
Cytat(Cysiaczek @ 4.11.2010, 20:22:25 ) *
@erix - no co? Pewnie gość znajdzie jakiegoś biednego programistę, który się wpieprzy w to bagno. Nie nam to oceniać. Ja zalicytuję: 99 999 1 998 000 PLN netto. Jak pasi, napisz na PW, dam Ci numer GG cool.gif

Za mało haha.gif
Wykrywacz
60k. a co tam winksmiley.jpg
Grand93
59 999, 99 smile.gif
Wykrywacz
59 999,95 i dorzucę swoje nagie fotki.
darekg
hahahaha czepiliście sie gościa ;-)
Ale tu na forum są też inne kwiatki - powiem więcej całe wiązanki (ostatni post z działu praca oferowana):
Cytat
Wymagania:
1. Samodzielność
2. Odpowiedzialność
3. Pracowitość
4. Chęć nieustannej nauki i rozwoju, zarówno we własnym zakresie jak i wymiany doświadczeń z zespołem
5. Otwartość na ludzi
6. Znajomość języka angielskiego na poziomie bardzo dobrym w piśmie (pisanie / czytanie) oraz na poziomie dobrym w mowie

Umiejętności
7. Znajomość języka PHP5 na poziomie dobrym, w tym praktyk programowania obiektowego
8. Znajomość praktyk poprawnego pisania kodu (np. KISS, DRY itd.)
9. Znajomość poprawnych praktyk pisania kodu HTML/CSS zgodnie ze standardami w3c, poprawnie wyświetlanego przez: Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, Internet Explorer w wersji 7 i nowszych
10. Podstawy języka Javascript
11. Umiejętność pracy z systemem kontroli wersji - SVN

Dodatkowe atuty:
1. Umiejętność pisania aplikacji w oparciu o dostępne frameworki PHP (Yii, Symfony, Zend). Preferowany framework to Yii.
2. Znajomość: cURL, XPath (również SimpleXML)
3. Umiejętność modyfikacji oraz tworzenia modułów i szablonów do sklepów internetowych opartych na Magento
4. Znajomość Wordpress, w tym: instalacja, tworzenie szablonów, pisanie pluginów
5. Znajomość Blueprint Framework (CSS) 6. Dobra znajomość języka Javascript, w tym biblioteki jQuery i technologii AJAX

Zgadniecie ile chcą zapłacić takiemu specjaliście?

14-20 zł na rękę. Praca zdalna - czyli żadne na rękę (piszą dużymi literami NETTO) - bo prąd, bo sprzęt itd.

Moja znajoma sprząta - i jak wyglądałoby ogłoszenie - gdyby ktoś umieścił je tu na forum.

1. Pracowitość, uczciwość
2. Umiejętność obsługi sprzętu czyszczącego - miotła, mop, odkurzacz, froterka itp.

Płaca - od 10 do 20 zł + zwracają za dojazd + napoje typu herbata, kawa, mineralna - do woli. Płaca uzależniona od zabrudzenia powierzchni płaskich ;-)

Ale co to jest pracować przed komputerem? To żadna praca ...
Cysiaczek
Psujecie rynek sad.gif(((
emp
Cena jest jak najbardziej adekwatna do zlecanego oprogramowania. Po prostu gul wam skacze ze nie możecie dostać tego zlecenia bo nie posiadacie wystarczalnych kwalifikacji by je wykonać.
Pewnie każdy z was pisał z zleceniodawcę na pw i dostał odmowę, a teraz się spinacie. Ja gdyby nie fakt że jadę to Pragi po konkretna kolekcje unikatowych frędzli z chęcią bym wykonał to zlecenie.
skowron-line
Cytat(Wykrywacz @ 4.11.2010, 23:35:09 ) *
59 999,95 i dorzucę swoje nagie fotki.

59 999,94 i tez dorzucę jego nagie fotki
Spawnm
Jestem studentem , zrobię to za pizze i dwie cole.
+ wyżywienie przez czas tworzenia kodu. (wystarczy spirytus i piwo na przepitkę)

Zaznaczam że mogę w każdej chwili się wycofać i zniknąć nie oddając ani projektu ani wyżywienia smile.gif
Wykrywacz
Po tej ilości spirytu sam oddasz winksmiley.jpg
Wicepsik
Oferta niepoważna... sam punkt 4 jest wart 20tys zł a na wyłączność parę razy więcej happy.gif
michalszelag
Cytat(darekg @ 5.11.2010, 07:51:39 ) *
hahahaha czepiliście sie gościa ;-)
Ale tu na forum są też inne kwiatki - powiem więcej całe wiązanki (ostatni post z działu praca oferowana):

Zgadniecie ile chcą zapłacić takiemu specjaliście?

14-20 zł na rękę. Praca zdalna - czyli żadne na rękę (piszą dużymi literami NETTO) - bo prąd, bo sprzęt itd.

Moja znajoma sprząta - i jak wyglądałoby ogłoszenie - gdyby ktoś umieścił je tu na forum.

1. Pracowitość, uczciwość
2. Umiejętność obsługi sprzętu czyszczącego - miotła, mop, odkurzacz, froterka itp.

Płaca - od 10 do 20 zł + zwracają za dojazd + napoje typu herbata, kawa, mineralna - do woli. Płaca uzależniona od zabrudzenia powierzchni płaskich ;-)

Ale co to jest pracować przed komputerem? To żadna praca ...

Jak rozliczyć pracę zdalną, "na godzinę"? Oczywiście można kazać zalogować się zdalnie, czy instalować coś i sprawdzać, co pisze i jak rusza myszką. Ale zawsze można sobie obok kompa odpalić i robić drugą rzecz. No chyba że robimy big bradera sobie w domu......

Praca zdalna ma to do siebie, że robisz ile chcesz kiedy chcesz i nikomu nic do tego. Walutą często jest tu godzina, tak jak złoty czy euro. Kurs jest ustalany na podaną kwotę, 20zł powiedzmy brutto na dziele autorskim. Wyceniasz projekt na 20 godzin, robisz w 5. Ile masz za godzinę? Czy to jest nieuczciwe?
Nie wiem, ja wyceniam w złotówkach.

Aha moja wycena 65 536,- PLN serwer GRATIS i nagie fotki oczywiście też.

Co do Gula co mnie ma ściskać, to ściśnie zamawiającego jak zleci "poprawienie" czyli napisanie od nowa i się okaże, że 4500 brutto wydał na edukację młodych programistów, kwestia czasu, oczywiście nie wykluczając plajty, ale to go ściśnie wtedy też, tyle że komornik....
flashdev
Cytat(Wicepsik @ 6.11.2010, 16:30:41 ) *
Oferta niepoważna... sam punkt 4 jest wart 20tys zł a na wyłączność parę razy więcej happy.gif

Gdyby liczyć, że reszta zlecenia jest gratis, to wychodzi 22,5 zł za szablon.
Ewidentnie widać, że autor tego tematu nie przekalkulował tego.
Grand93
Nie no z tymi fotkami to przesadziliście ... biggrin.gif

Ja mogę to zrobić - umowa o dzieło i jadymy z koxem. Umowa słowna = żadna umowa smile.gif
vokiel
Cytat(Grand93 @ 6.11.2010, 17:27:00 ) *
Ja mogę to zrobić - umowa o dzieło i jadymy z koxem. Umowa słowna = żadna umowa smile.gif

Umowa słowna to też, jak najbardziej umowa
michalszelag
.
Grand93
@Vokiel - pod warunkiem że masz 2 świadków - których można "kupić" smile.gif
Nie chcę bynajmniej szerzyć przestępczości - dzieci, nie róbcie tego w domu
Daimos
Cytat(emp @ 5.11.2010, 15:43:14 ) *
Cena jest jak najbardziej adekwatna do zlecanego oprogramowania. Po prostu gul wam skacze ze nie możecie dostać tego zlecenia bo nie posiadacie wystarczalnych kwalifikacji by je wykonać.
Pewnie każdy z was pisał z zleceniodawcę na pw i dostał odmowę, a teraz się spinacie. Ja gdyby nie fakt że jadę to Pragi po konkretna kolekcje unikatowych frędzli z chęcią bym wykonał to zlecenie.

Oświeci mnie ktoś może?! Czy to był żart i nie załapałem, bo napisał to nazbyt poważnie, czy koleś programuje w przerwach oglądając power rangers i muminki? ;/
emp
Daimos gratuluje w nagrodę możesz pojechać za mnie do Pragi po kolekcje unikatowych frędzli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.