Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prawa autorskie zdjęć ze stocka
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ostrylg
Witam,

ostatnio robiłem dla pewnego hotelu stronę internetową, do jej zrobienia kupiłem zdjęcia z http://www.shutterstock.com/ i mam pytanie czy hotel potrzebuje jakiś kwit o tym że ma prawa autorskie do tych zdjęć ? Czy jest to potrzebne tylko mi ?
hwao
Zależy jaka umowę macie podpisaną.

Ps. Nie ten dział...
ostrylg
Umowa o dzieło na wykonanie strony internetowej.
hwao
W razie jakichkolwiek problemów hotelu ze zdjęciami przy takiej umowie, zgłoszą że Ty jesteś autorem grafiki i żeby dochodzili swoich praw u Ciebie
Daiquiri
Cytat(hwao @ 5.11.2010, 11:49:09 ) *
W razie jakichkolwiek problemów hotelu ze zdjęciami przy takiej umowie, zgłoszą że Ty jesteś autorem grafiki i żeby dochodzili swoich praw u Ciebie
A czy nie jest to tak, że ktoś będzie chodził praw od hotelu, a hotel dopiero od autora? smile.gif
flashdev
Cytat(Daiquiri @ 5.11.2010, 18:56:23 ) *
A czy nie jest to tak, że ktoś będzie chodził praw od hotelu, a hotel dopiero od autora? smile.gif

To jest raczej pewniejsze, ponieważ w przeciwnym wypadku hotel mógłby podać nieprawidłowe dane co do wykonawcy strony. A właściciel zdjęcia przecież nie będzie się bawił w detektywa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.